fbpx
Сьогодні
Фото 16:59 23 Жов 2023

Рішення для перемоги: "Творцями змін" 2023 стали проєкт "Робота для ветерана є!" від Happy Monday та Центр адаптації ВПО "Зміст" у Полтаві

"Творці змін" — це проєкт Bendukidze Free Market Center у співпраці з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу та медіа рішень "Рубрика", спрямований на те, щоб знайти і підтримати тих, хто вирішує суспільні проблеми своїх спільнот чи суспільства загалом. 20 жовтня в Києві визначили двох переможців цьогорічного відбору, а також володаря призу глядацьких симпатій.

Про це повідомляє Bendukidze Free Market Center  спільно з "Рубрика".

У чому проблема?

В Україні останніми роками, а надто після повномасштабного вторгнення рф, виникає чимало суспільно важливих громадських ініціатив різного рівня і спрямування. Цей досвід необхідно посилювати і масштабувати, а також робити більш видимим для всього суспільства.

Яке рішення?

Bendukidze Free Market Center у співпраці з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу та медіа рішень "Рубрика" заснували проєкт "Творці змін", щоб знайти і підтримати тих, хто вирішує суспільні проблеми своїх спільнот чи суспільства загалом. 

20 жовтня у Києві відбувся форум "Творці змін", під час якого визначили переможців цьогорічного відбору. 

Як це працює?

Фіналісти представили членам журі 7 ініціатив, що працюють над економічною (ре)інтеграцією ветеранів російсько-української війни та внутрішньо переміщених осіб.

Членами журі виступили Тетяна Устименко з Фонду Науманна, Андрій Смаль з Young Business Club та Віта Костик з Українського ветеранського фонду. 

 Переможцями стали проєкт "Робота для ветерана є!" від Happy Monday та Центр адаптації ВПО "Зміст" у місті Полтава. Кожен з них отримає фінансову допомогу в сумі 100 тис грн. 

Приз глядацьких симпатій і невелику фінансову допомогу виборов проєкт "Моїм.Рідним".  

Крім того, учасники форуму змогли взяти участь у практичних сесіях про побудову і підтримку партнерств від Наталії Мельник з BFMC, комунікації від Оксани Рідкоус з "Освіторії", секрети успішного фандрайзингу від Наталії Оніпко з БФ "Запорука" та роботу з ветеранами від Ірини Галузінської з Veteran HUB.   

 Інформація про переможців

  •  Робота для ветерана є! від Happy Monday має на меті розширення можливостей для навчання та перекваліфікації ветеранів і ветеранок та їх успішного працевлаштування під час переходу від військової служби до цивільного життя. У межах проєкту поєднується два напрями діяльності — робота з ветеранами, ветеранками та HR-фахівцями приватних компаній.
  • Центр адаптації ВПО "Зміст"  це проєкт громадської організації Зміст Полтава, який працює з вересня 2022 року задля допомоги ВПО та пришвидшення соціальної та економічної адаптації та інтеграції їх на Полтавщині.
  • "Моїм.Рідним"  це соціальне підприємство, що має на меті підтримку самотніх жінок поважного віку з сіл Сумщини у їх соціалізації, творчій самореалізації та добробуті. Цей проєкт сприяє ревіталізації сіл, збереженню культурної спадщини і її поєднанню та переосмисленню з сучасністю, звертає увагу на проблеми людей поважного віку та зв'язок поколінь. 

Нагадаємо, Рубрика писала про покоління змінотворців, які у регіонах творять молодіжну спільноту України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: