fbpx
Сьогодні
11:45 23 Жов 2023

Продовжуємо відкидати ворога, – Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

English version here

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Збройні сили України продовжують відкидати російських загарбників з тимчасово окупованого лівого берега Херсонської області.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"У нас триває бойова робота, яка не підлягає розголошенню. Ми продовжуємо відкидати ворога контрбатарейною боротьбою, нищити його запаси, – розповіла Гуменюк.

За її словами, за минулу бойову добу українським бійцям вдалося знищити один пункт польового боєпостачання, пункт управління безпілотниками, а також спостережний пункт окупантів.

Речниця зазначила, що ЗСУ ведуть точкову та дуже прицільну роботу. Вони б'ють по ворогу так, щоб не нашкодити цивільному населенню. Зокрема, вдалося знищити півтора десятка окупантів, сім одиниць автобронетанкової техніки, а також сім великокаліберних гармат.

"Тобто ми намагаємося максимально зменшити ворожий потенціал, яким він може завдавати шкоди правому берегу і цивільним людям", – додала Гуменюк.

Водночас вона зазначила, що ворог упродовж тривалого часу накопичував сили, які підтягнув на лівий берег.

За її словами, окупанти мають чим маневрувати та здійснюють маневри, прикриваючись цивільним населенням. Тож, бойова робота буде ще довгою, але, як наголосила Гуменюк, успішною.

Нагадаємо, як повідомлялося, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) поінформували, що підрозділи двох українських морських піхотних бригад, ймовірно, здійснили штурм через Дніпро на лівий берег Херсонщини 17-18 жовтня.

Своєю чергою український Генштаб повідомив, що протягом минулої доби, 21 жовтня, українські захисники уразили 7 артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс: на фронті відбулося близько 80 бойових зіткнень.

У Генштабі України повідомили, що минулої доби, 21 жовтня, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали близько 294 тисяч солдатів. Найбільших втрат росіяни зазнали на Авдіївському напрямку.

Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк зауважила, що робота навколо якогось населеного пункту без закріплення не вважається завершеною, і закликала не поспішати, а довіряти військовим.

"По-перше, в стверджувальному тоні говорити про це зарано, тому що це висновки аналітиків", – зазначила вона.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: