fbpx
Сьогодні
18:58 22 Жов 2023

Говорити про це зарано: Гуменюк прокоментувала інформацію щодо висадки ЗСУ на лівий берег Дніпра

English version here

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк зауважила, що робота навколо якогось населеного пункту без закріплення не вважається завершеною, і закликала не поспішати, а довіряти військовим.

Про це вона зазначила у ефірі телемарафону "Єдині новини", коментуючи інформацію аналітиків американського Інституту вивчення війни про ймовірну висадку Збройних сил України на лівому березі Херсонської області, інформує Рубрика.

"По-перше, в стверджувальному тоні говорити про це зарано, тому що це висновки аналітиків", – зазначила вона.

На думку Гуменюк, також дуже дивно звучить, що інформація щодо висадки ЗСУ на лівий берег Херсонщини підтверджена військкорами російської федерації, тож варто сприймати їх твердження як докази.

"Ми говоримо про те, що робота наша бойова ведеться на різних напрямках, різними способами, опора здійснюється на контрбатарейну боротьбу, оскільки є задача вичистити частину території лівого берега від ворога", – поінформувала речниця.

За її словами, зачистка частини лівого берега необхідна, щоб "полегшити життя правому берегу", адже окупаційні війська продовжують його обстріли, атакують, в тому числі з повітря.

Тому наразі першочергова задача Сил оборони – "полегшити життя мирного населення".

"Про просування в таких масштабах не йдеться, а йдеться про бойову роботу, результати якої можуть бути проголошені, тільки тоді, коли є закріплений результат", – пояснила Гуменюк.

Вона акцентувала, що такі "проголошення", які вже лунали і раніше, дуже шкодять боєвій роботі.

Речниця ще раз нагадала, що:

"Робота навколо якогось населеного пункту без закріплення не вважається завершеною".

"Тому давайте не поспішати, а довіряти військовим, які цю роботу роблять", – резюмувала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру.

Як повідомлялося, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) поінформували, що підрозділи двох українських морських піхотних бригад, ймовірно, здійснили штурм через Дніпро на лівий берег Херсонщини 17-18 жовтня.

Своєю чергою український Генштаб повідомив, що протягом минулої доби, 21 жовтня, українські захисники уразили 7 артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс: на фронті відбулося близько 80 бойових зіткнень.

У Генштабі України повідомили, що минулої доби, 21 жовтня, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали близько 294 тисяч солдатів. Найбільших втрат росіяни зазнали на Авдіївському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: