fbpx
Сьогодні
16:58 22 Жов 2023

Понад 4,5 тисячі палестинців загинули в секторі Гази, - ХАМАС

Фото: Loay Ayyoub/Тhe Washington Post

Підконтрольне угрупованню ХАМАС міністерство охорони здоров'я Гази заявило, що унаслідок бойових дій, що розпочалися після нападу бойовиків цього угруповання на Ізраїль, 4 651 палестинець загинув та понад 14 000 зазнали поранень.

Про це повідомляє Sky News, пише Рубрика.

За даними МОЗ Гази, з 7 жовтня було вбито 4 651 палестинця, 40% з яких були дітьми.

Ще близько 14 245 осіб отримали поранення, 70% з них – діти та жінки.

Речник міністерства Ашраф аль-Кудра заявив, що протягом минулої доби внаслідок ізраїльських ударів загинули 266 палестинців, зокрема 117 дітей.

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Зазначимо, що Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. Було вражено 200 таких об'єктів.

14 жовтня голова уряду Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив про наближення"нового етапу" війни проти угруповання ХАМАС.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Нагадаємо, Ізраїль закликав своїх громадян утриматися від поїздок до низки країн через суттєве зростання антисемітських настроїв та загрозу насильства щодо євреїв.

У Раді нацбезпеки відзначили зростання загроз нападів на громадян Ізраїлю у низці арабських країн та держав Близького Сходу.

"З огляду на війну, що триває, ми спостерігаємо значне зростання антиізраїльських протестів в останні кілька днів у країнах по всьому світу, і зокрема, в арабських країнах Близького Сходу. Ворожість і насильство виявляються проти єврейських та ізраїльських символів. Риторика глобального джихаду стала радикальнішою, закликає завдати шкоди ізраїльтянам та євреям у всьому світі", – заявили в РНБ.

Серед країн зокрема:

  • Єгипет,
  • Йорданія,
  • Марокко,
  • Туреччина,
  • Об'єднані Арабські Емірати,
  • Бахрейн,
  • Малайзія,
  • Бангладеш,
  • Індонезія,
  • Мальдіви.

Зокрема в Мальдіви не рекомендується їхати без попередження про поїздку, у решту – навіть за наявності попередження.

Як повідомлялось, 21 жовтня розпочав працювати пропускний пункт "Рафах" між Сектором Газа та Єгиптом: через нього зможуть евакуюватися до Єгипту іноземці. Поки невідомо, як довго пункт залишатиметься відкритим, щоб іноземні громадяни могли покинути Сектор Гази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: