fbpx
Сьогодні
22:49 20 Жов 2023

Третій саміт щодо української Формули миру пройде на Мальті

Мальта 28-29 жовтня прийматиме наступний раунд міжнародних переговорів щодо запропонованої Україною "формули миру" для припинення російського вторгнення.

Про це повідомив міністр закордонних справ Мальти Ян Борг.

Саміт відбудеться на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки. Зустріч відбудеться без зустрічі Росії.

"Мальта підтримує українську справу, займаючи принципову позицію на різних багатосторонніх форумах, а також надаючи гуманітарну допомогу і сприяння. (Зустрічі) наступного тижня є найконкретнішою підтримкою, яку може надати така країна, як Мальта, для того, щоб українська справа залишалася в центрі міжнародного порядку денного", – заявив Борг.

Зустріч відбудеться після переговорів у Копенгагені в червні та Джидді в серпні, спрямованих на пошук консенсусу щодо глобального "мирного саміту", щоб схвалити план України, який вимагає повного виходу Росії.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту Групи двадцяти презентував українську Формулу миру з 10 пунктів, наразі триває підготовка Глобального саміту миру.

Перший саміт Формули миру пройшов 26 червня у Копенгагені (Данія), а другий – 6 серпня  у Джидді (Саудівська Аравія).

Довідка

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський у виступі перед учасниками "Групи великої двадцятки" представив від України алгоритм досягнення миру з росією, який передбачає 10 пунктів.

Також українська формула миру полягає у гарантіях радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки.

Раніше президент Зеленський говорив, що хоче провести мирний саміт у символічну дату – 500 днів повномасштабної війни. Данія та Швеція зголосилися провести саміт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: