fbpx
Сьогодні
Фото 21:33 20 Жов 2023

Київські архітектори презентували проєкт зупинки-укриття з 3D-друку: у чому рішення

English version here

Фото: MAKHNO Studio

Архітектурне бюро MAKHNO Studio представило концепт зупинки-сховища з 3D-друку. Це відбулося на всеукраїнському архітектурно-будівельному форумі в рамках панелі з представниками уряду.

Про це розповідає Рубрика, посилаючись на Фейсбук сторінку MAKHNO Studio.

У чому проблема?

Архітектурне бюро MAKHNO Studio разом із Благодійним Фондом «Обійми Нації» та компанією-розробником «3d technology UTU» створюють проєкт першої серійної зупинки-укриття, що захищатиме громадян від уламків під час ймовірних терористичних атак.

проєкт зупинки-укриття з 3D-друку

Фото: MAKHNO Studio

"Це історія про безпеку, адже найбільш вразливими люди лишаються на вулиці та на дорогах, де немає сховищ, підземок чи будь-яких доступних укриттів. Зупина-сховище відкриватимється автоматично під час тривоги (плануємо встановити там розумну систему) та слугуватиме надійним прихистком від уламків", – зазначили у MAKHNO Studio.

Яке рішення?

Проєкт першої серійної зупинки здійснюється за допомогою 3D-друку, щоб швидко та легко масштабувати його по всій Україні.

проєкт зупинки-укриття з 3D-друку

Фото: MAKHNO Studio

«На відміну від інших сховищ, наша зупинка ідеально доповнює та прикрашає міський ландшафт, не асоціюючись з війною. Плавність форм разом з бруталістичним іміджем транслюють відчуття безпеки та надійності», — зазначили представники компанії.

Завдяки розумній системі сховище на зупинці буде автоматично відкриватися під час оголошення повітряної тривоги. Разом з укриттям на зупинці можна буде розмістити комерційне приміщення та зону очікування транспорту.

проєкт зупинки-укриття з 3D-друку

Фото: MAKHNO Studio

Як це працює?

Об'єкт є своєрідним конструктором, адже сховище, комерційне приміщення та зону очікування транспорту можна встановити разом чи будь-які блоки окремо. 3D технологія дозволяє друкувати таку зупинку за дуже короткий термін, що вкрай важливо в ситуації нашої країни.

Зараз проєкт зупинки проходить перевірки на стійкість, а також команда розрозбників шукає ідеальне співвідношення міцність-вартість. Після завершення підготовчого етапу, MAKHNO Studio презентують фінальний проєкт зупинки-укриття з розумінням його вартості, термінів виробництва та можливих опцій.

проєкт зупинки-укриття з 3D-друку

Фото: MAKHNO Studio

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: