fbpx
Сьогодні
Фото 21:30 12 Чер 2023

У Києві збудують футуристичну зупинку-укриття від Makhno Studio: як працює це рішення

Фото: MAKHNO STUDIO / INSTAGRAM

Українська студія архітектури Makhno Studio показала проєкт зупинки-укриття, яку можна звести за допомогою технології 3D-друку.

Про це розповів засновник студії Сергій Махно в Instagram.

У чому проблема?

Як писала Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

"Сьогодні питання безпеки – найболючіше для наших міст. Ми в Makhno Studio, як українська архітектурна студія, прагнемо зробити все можливе, щоб захистити кожного українця. Тож знайшли найбільш надійне та економічно найвигідніше рішення", – йдеться в дописі Сергія Махно.

Яке рішення?

За його словами, зупинка-укриття стане надійним порятунком для мешканців українських міст, забезпечуючи захист від обстрілів та уламків.

Як розповідають творці проєкту, окрім того, що "футуристичний та інноваційний дизайн сховища впишеться в будь-який міський ландшафт", а ще зупинка-сховище стане надійним порятунком для мешканців українських міст, оскільки зможе забезпечувати захист від обстрілів та уламків.

Як це працює?

Технологія 3D-друку дасть змогу дуже швидко виготовляти й масштабувати зразки на всю територію країни, зазначають фахівці.

Фото: MAKHNO STUDIO / INSTAGRAM

Наразі бетонна суміш для будівництва зупинки вже пройшла випробування на міцність і здатність захистити людей від небезпеки, відзначають у Makhno Studio.

"Ключовим є те, що проєкт продукується за технологією 3D-друку, це дозволяє дуже швидко виготовляти й масштабувати зразки на всю територію країни", – додають у студії.

Фото: MAKHNO STUDIO / INSTAGRAM

Перша зупинка має з'явитися у Києві, кажуть у команді. У випадку, якщо проєкт знайде підтримку серед місцевих влад, громад й інших потенційних партнерів, його масштабують.

Архітектори запрошують до співпраці місцеві адміністрації, громадськість, комерційні й некомерційні організації.

"Це проєкт, який потрібен країні просто зараз. Тож особисто запрошую органи влади, громадськість, комерційні та некомерційні організації до співпраці задля безпеки кожного українця", – додає Махно.

Як ми писали раніше, наземний громадський транспорт Києва у разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття, а після відбою оплата проїзду зберігатиметься протягом години.

Також у Києві укриття обладнають автоматизованою системою відкриття, аби під час повітряної тривоги до них був гарантований доступ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: