fbpx
Сьогодні
19:20 19 Жов 2023

Майже 70% людей країн світу вважають, що їхні уряди мають підтримувати Україну, - результати опитування

English version here

7 людей із 10 у країнах всього світу погоджуються з думкою, що уряди їхніх країн мають і далі підтримувати Україну, яка боронить свою землю від російських окупаційних військ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на результати дослідження компанії GlobeScan.

Як розповідають соціологи, у середньому:

  • 29% людей у країнах, де проводили дослідження, "повністю згодні" з тим, що їхні уряди повинні підтримувати Україну,
  • ще 40% "скоріше згодні" із цим твердженням.
опитування, підтримка України

Фото: GlobeScan

Незгодних із ним виявилося приблизно 31% опитаних. Із них 11% — "категорично не згодні№, а 20% — "скоріше не згодні".

Найбільше погоджуються з тим, що Україну треба підтримувати й далі, громадяни:

  • Португалії,
  • Швеції,
  • Австралії.

У цих країнах згодних із цим твердженням більше ніж 80%.

Трохи менше згодних із тезою про подальшу підтримку України у Великій Британії (79%) та Канаді (78%).

опитування, підтримка України

Фото: GlobeScan

Найменше (46%) тих, хочуть підтримувати Україну далі, серед жителів Мексики. Ця країна стала єдиною, де тих, хто за підтримку України, виявилось менше, ніж тих, хто проти.

Загалом найбільше підтримують Україну жителі країн Європи та Північної Америки, тоді як жителі Латинської Америки висловлюють найменшу підтримку.

У США та Німеччині, які є одними з ключових союзників України, згодні щодо подальшої підтримки 70% і 66% респондентів відповідно.

Виконавчий директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Петро Бурковський сказав, що результати опитування є "вражаючими".

"Опитування GlobeScan показало, що російські наративи програють у всьому світі, попри величезні вкладені кошти й зусилля. Солідарність жителів таких різних країн з Україною надихає і дає українцям сили для продовження боротьби за свободу та незалежність", — сказав він.

Опитування проводили у липні-серпні 2023 року в 31 країні світу. Респонденти заповнювали онлайн-опитувальник, перекладений місцевими рідними мовами.

Майже в кожній країні опитували приблизно 1000 респондентів, за винятком Гонконгу, Кенії, Нігерії та Сінгапуру, де опитали по 500 дорослих, а також США, де опитали 1500 дорослих. Загальна вибірка становить 29 565 дорослих людей.

Довідка

GlobeScan — це глобальна консалтингова компанія, заснована у 1987 році. Організація є членом Глобального договору ООН — ініціативи, спрямованої на сприяння соціальній відповідальності бізнесу та підтримку вирішення підприємницькими колами проблем глобалізації та створення більш стабільної та всеохопної економіки.

Нагадаємо, що 54% українців на цей час вважають пріоритетом для України членство в Північноатлантичному Альянсі, а в Європейському Союзі.

Окрім того, у Європі громадяни України живуть в цілком (34%) або скоріше (51%) комфортних умовах і лише 13% мають некомфортні умови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: