fbpx
Сьогодні
Фото 17:58 19 Жов 2023

Рішення для розмінування: сапери у Миколаєві отримали спеціальну підводну техніку

English version here

Фото: ДСНС

Миколаївські піротехніки отримали сучасну техніку для проведення робіт з підводного розмінування.

Про це повідомили у ДСНС України, пише Рубрика.

У чому проблема?

"Всі ми розуміємо, що проведення робіт під водою має свою специфіку. На сьогоднішній день групою підводного розмінування, в межах нашого регіону, обстежено майже 25 га підводної акваторії, виявлено та знищено в установленому порядку 136 одиниць боєприпасів", підкреслив очільник миколаївських рятувальників Микола Панасенко.

На Миколаївщині проходили бойові дії, ворог і після звільнення частини Херсонщини не полишає Миколаївську область, завдаючи удару БпЛА та ракетами.

Тому величезний обсяг роботи мають виконати сапери. Після того як будуть звільнені усі території, цієї роботи вистачить на роки. І, як у багатьох сферах, де бракує людських рук, а робота передбачає небезпеку, розмінування потребує сучасних технологій.

Яке рішення?

Допомога надійшла за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні. Саперам передали сучасну техніку для проведення робіт з підводного розмінування. 

Як це працює?

Відтепер, завдяки зусиллям органів влади та міжнародних благодійників підрозділ водолазів "підсилено" металодетектором Vallon VMW1_Underwater та підводним апаратом з дистанційним керуванням (ROV/дрон).

Зазначають, що відтепер, завдяки зусиллям органів влади та міжнародних благодійників підрозділ водолазів ДСНС підсилено металодетектором Vallon VMW1_Underwater та підводним апаратом з дистанційним керуванням (ROV/дрон).

Підводне розмінування, Миколаїв

Фото: ДСНС

Металодетектор призначений для виявлення:

  • мін,
  • саморобних вибухових пристроїв та боєприпасів, що не вибухнули.

Він може використовуватись під водою на глибині до 30 м.

Підводне розмінування, Миколаїв

Фото: ДСНС

Своєю чергою підводний апарат призначається для:

  • підводного знімання,
  • інспекції підводних комунікацій та споруд.

"Дана техніка полегшить водолазам-саперам проведення відповідних робіт, тож процес розмінування підводної акваторії проходитиме швидше. Впевнений, що спільними зусиллями та у тісній взаємодії ми зможемо подолати цей складний для нашої Держави час, обов'язково переможемо та повернемо безпеку і на суші, і на воді", – наголосив Панасенко.

Підводне розмінування, Миколаїв

Фото: ДСНС

Нагадаємо, служба зайнятості почала видавати ваучери на навчання за професією «сапер».

Також ми розповідали, що українська зернова асоціація (УЗА) створила міжнародний благодійний фонд. Він покликаний допомогти українським аграріям розмінувати свої поля та мати змогу знову сіяти й вирощувати зерно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: