fbpx
Сьогодні
17:48 12 Жов 2023

Війська рф вже третю добу штурмують Авдіївку: запеклі бої не вщухають

Фото: Oleg Palchyk

У районі Авдіївки на Донеччині триває вже третю добу загострення: російські війська активно обстрілюють позиції Збройних сил та саме місто, проводять штурми з метою оточити населений пункт.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Зеленського, начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша під час інтерв'ю у телемарафоні 12 жовтня.

Як зазначив очільник військової адміністрації, ситуація на сьогодні складна.

Барабаш повідомив, що ця ніч пройшла відносно спокійно, хоч і не без обстрілів. Окупаційні війська завдали чергового авіаракетного удару по місту.

Також, за минулі дві доби ворог здійснив близько 30-35 авіаракетних атак. Чиновник зауважив, що окупанти вдарили по місцевому "урядовому кварталі".

Начальник Авдіївської МВА розповів, що внаслідок російського обстрілу, скоєного вдень 11 жовтня, під завалами станом на ранок 12 жовтня все ще перебували двоє мирних жителів.

Також загарбники активно б'ють по коксохіму, додав Барабаш.

Авдіївка, Донечина ЗСУ

Фото: Oleg Palchyk

Нагадаємо, що Глава держави 12 жовтня теж поділився світлинами наших воїнів, які були зроблені у районі Авдіївки.

Авдіївка, Донечина ЗСУ

Фото: Oleg Palchyk

"Тримаємо позиції. Саме українська сміливість і єдність визначають, як завершиться війна. Маємо все про це пам'ятати", – підписав кадри президент.

Авдіївка, Донечина ЗСУ

Фото: Oleg Palchyk

Окрім того, в ISW вважають, що своїми інтенсивними атаками ворог намагається завадити українським наступальним діям і передислокації військ на інші ділянки фронту.

мапа бойових дій Авдіївка

Фото: DeepStateMAP

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що активізація локальних наступальних операцій ЗС рф поблизу Авдіївки демонструє здатність окупантів вивчати й застосовувати тактичні уроки на полі бою в Україні. Ворог вдався до штурму міста та його флангів уранці 10 жовтня після інтенсивної артилерійської підготовки.

мапа бойових дій Авдіївка

Фото: understandingwar

"Гіпотетичне захоплення Авдіївки не відкриє нових шляхів для наступу на решту території Донецької області", – йдеться у звіті аналітиків.

Наступ росії на Авдіївку

Російські окупанти останніми днями суттєво активізували наступальні дії біля Авдіївки. Також епіцентрами боїв залишаються Бахмут та лінія Куп'янськ-Лиман.

При цьому війська рф також масово обстрілюють Авдіївку та сусідні населені пункти. Сили оборони зазначають, що росіяни намагаються оточити місто.

Як повідомлялось, був зруйнований важливий для ворога міст на трасі між тимчасово окупованими Горлівкою та Ясинуватою Донецької області. 

Зазначимо, що цим коротким маршрутом загарбники користувалися для відносно швидкого проїзду з тимчасово окупованої Горлівки до окупованого Донецька.

Крім того, Ясинувата розташована поблизу Авдіївки, де окупанти посилили атаки останніми днями.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: