fbpx
Сьогодні
14:59 18 Жов 2023

ЗСУ на Запорізькому напрямку знищили Су-25 рф, а на Донеччині "Армія дронів" вщент знищила ворожий танк

Фото ілюстративне

На Запорізькому напрямку бійці Оперативно-стратегічне угруповання військ "Таврія" знищили російський літак Су-25. Також українські військові рознесли у мотлох російський танк Т-62. Руку до цього доклала "Армія дронів".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Фейсбук  об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку та Telegram віце-прем'єра, міністра з цифрової трансформації Михайла Федорова.

"На Запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення південно-західніше Роботиного Запорізької області", – ідеться у повідомленні.

"Знищено ворожий літак Су-25. Також воїни ОСУВ "Таврія" продовжують наступ – мають частковий успіх південніше Роботиного", –  зазначили у командуванні.

А міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що військові Збройних сил України рознесли у мотлох російський танк Т-62.

Руку до цього доклала "Армія дронів".

"Російський танк з летючою баштою – робота ударної роти БПЛА 79 ОДШБр PERUN GROUP у Донецькій області", – зазначив він.

За словами Федорова, бійці майстерно поцілили в боєкомплект танка Т-62 FPV-дроном.

"Далі була потужна детонація та знищений ущент російський мотлох", – додав міністр.

Ворожі втрати в трати в Україні

Втрати Росії у війні в Україні на ранок середи, 18 жовтня, склали 620 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 290 050 військових.

Крім того, ЗСУ знищили літак та шість вертольотів. Зокрема, за добу ЗСУ на Таврійському напрямку знищили близько 300 окупантів, 16 одиниць військової техніки та ворожий літак.

Цікаво, що, за даними на кінець червня, Сили оборони України з початку війни знищили 120-130 танкових батальйонів російських загарбників. А понад п'ята частина відомих втрат російських літаків і гелікоптерів з початку війни не була викликана діями України.

Починаючи з 10 жовтня, коли російська армія розпочала наступ на Авдіївку, втрати рф у військовій техніці вп'ятеро перевищують українські. За шість днів наступу окупаційні війська втратили щонайменше 118 одиниць техніки проти 25 в наших Сил оборони.

Зауважимо, що Сили оборони мають частковий успіх в районі Роботиного Мелітопольського напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: