fbpx
Сьогодні
11:28 18 Жов 2023

Підприємиця з Мелітополя виграла безкоштовну можливість навчатися на програмі MBA в Ризі

Я хочу бути однією з тих, хто створює та розвиває економіку нашої країни – Інна Кутіщева, підприємиця з Мелітополя, виграла безкоштовну можливість навчатися на програмі MBA в Ризі. Це стало можливим завдяки участі Інни у тижневому безкоштовному навчанні з підприємництва, підготовленому і проведеному Стокгольмською школою економіки в Ризі (SSE Riga) в партнерстві з U&WE Hub  спеціально для українських бізнесвумен.

У чому проблема?

Війна змусила багатьох підприємиць/ців покинути власну справу або ж зіткнутися з питанням релокації бізнесу.

Інна Кутіщева – підприємиця з Мелітополя, засновниця компанії з виробництва промислового змішувального обладнання. За понад 10 років її компанія "ХімМікс" зарекомендувала себе як один із лідерів у галузі змішувальних технологій і була визнана харчовими, фармацевтичними та хімічними компаніями як надійний бізнес-партнер в Україні.

Після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 вона з родиною поїхала з міста і вимушена була залишити виробничі приміщення площею близько 2200 м² під окупацією.

"Останні два роки були дуже важкими, моя родина втратила все, але я ніколи не припиняла працювати і планувати своє майбутнє", – зазначила Інна. Згодом Інна відновила робочий процес в Києві. 

Після релокації бізнесу, як і багато інших підприємців/иць, вона зіткнулася з тим, що для подальшого успішного функціонування справи необхідно за короткий час впровадити багато процесів і зробити це з новими підходами.

І саме на цьому етапі найбільше не вистачає спеціалізованої освіти, яка допоможе отримати комплексне розуміння стратегій і підходів, які будуть ефективними та дієвими саме зараз, на цьому етапі, в умовах конфліктів і мінливого середовища. 

Яке рішення?

У вересні Інна взяла участь у курсі "Entrepreneurship Journey", який був розроблений Стокгольмською школою економіки в Ризі (SSE Riga) спеціально з урахуванням потреб українських жінок-підприємиць, які ведуть бізнес під час війни.

Наприкінці курсу серед 40 учасниць було обрано одну жінку-підприємицю, яка безкоштовно пройде Mini-MBA курс зі стратегічного менеджменту в Ризі з 20 листопада по 8 грудня 2023 року. 

Інна Кутіщева, підприємиця

"Під час навчання Інна вразила нас своїми ідеями, енергією та духом стійкості, – говорить Ката Фредхейм, виконавча віцепрезидентка з питань партнерства та стратегії, доцент, ініціаторка курсу для спільноти U&WE Hub. – Я вважаю що одним із пріоритетів у відновленні України є допомога українським підприємицям здобувати знання та ділитися досвідом". 

Інна багато подорожує, відвідує різні компанії як в Україні, так і за кордоном, і кожного разу повертається з бажанням привнести цей досвід в українські підприємства, використати нові підходи та моделі, щоб вийти на новий рівень у галузі:

"Я хочу бути однією з тих, хто створює та розвиває економіку нашої країни. Я також можу допомогти іншим підприємцям і поділитися своїми знаннями, якщо це буде для них корисним".

Як це працює?

Український бізнес демонструє надзвичайну стійкість – з початку війни в Україні відкрилося більше бізнесів, ніж закрилося. Проект U&WE Hub виник саме як відповідь на війну, коли багато жінок-переселенок змушені були переїхати, залишивши своє житло і власний бізнес.

Інна Кутіщева, підприємиця

Наразі це потужна спільнота з понад 1200 українських жінок-підприємиць, які створюють бізнес в Україні та за кордоном, вносячи соціальний внесок та сприяючи розвитку економіки України.

Згодом саме жіноче підприємництво може стати тим фундаментом, на якому буде ґрунтуватися економічна відбудова України.

"Ми це розуміємо, і тому зі свого боку в рамках спільноти U&WE Hub створюємо умови для навчання і розвитку, підтримки та нетворкінгу, щоб якомога більше українських жінок відчули впевненість у своїх силах та змогли отримати необхідні їм знання та навички від кращих експертів України та провідних бізнес-шкіл Європи", – зауважує Марина Саприкіна, голова правління Центру "Розвиток КСВ" та ініціаторка програми/проекту U&WE Hub. 

Нагадаємо, що відтепер українки, які потребують безкоштовного притулку, гуманітарної допомоги, юридичних та психологічних консультацій, можуть скористатися першою інтерактивною мапою допомоги жінкам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: