fbpx
Сьогодні
16:57 09 Жов 2023

Єврокомісія призупиняє дію пакету фінансування Палестини після нападу ХАМАС на Ізраїль

Європейська комісія вирішила призупинити фінансування проєктів розвитку для Палестини після нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на комісара з питань сусідства та розширення Євросоюзу Олівера Варгеї.

"Масштаби терору і жорстокості проти Ізраїлю та його народу є переломним моментом. Тут не може бути бізнесу як зазвичай. Як найбільший донор палестинців, Європейська комісія переглядає весь свій портфель проєктів розвитку на загальну суму 691 млн євро", – написав він.

До того ж Єврокомісія негайно призупиняє виплати за наявними проєктами для Палестини, переглядає всі проєкти та оцінює весь бюджетний портфель. Тим часом нові пропозиції щодо фінансування допомоги палестинцям відкладені до "подальшого повідомлення".

"Основи миру, толерантності та співіснування потребують негайного вирішення. Підбурювання до ненависті, насильства та прославляння терору отруїли свідомість надто великої кількості людей. Ми потребуємо дій, і ми потребуємо їх зараз", – додав Варгеї.

Зазначимо, що Євросоюз проведе екстрене засідання міністрів закордонних справ 10 жовтня через напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: