fbpx
Сьогодні
21:23 11 Жов 2023

До 2026 року кожен український військовослужбовець має вільно розмовляти англійською, – Генштаб

English version here

Міноборони спільно з Генштабом посилюють роботу щодо опанування військовослужбовцями іноземних мов.

Про це в рамках круглого столу в Military Media Center повідомив заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-майор Володимир Коваль, пише Рубрика.

Міністерство оборони України спільно з Генеральним штабом внесли низку коректив в Дорожню карту з удосконалення мовної підготовки у ЗСУ для підвищення рівня володіння іноземними мовами особовим складом.

«Напрацьовано низку практичних проєктів. Зараз ми їх апробуємо і повинні визначити нову модель для того, щоб до 2026 року кожний військовослужбовець ЗСУ вільно розмовляв англійською мовою», – сказав він.

Володимир Коваль зазначив, що одним із пріоритетів в рамках програми є перехід на викладання у військових вишах англійською мовою.

Генерал-майор також додав, що сьогодні у закладах військової освіти реалізується ряд інноваційних освітніх проєктів в рамках переходу на стандарти НАТО з урахуванням поточних потреб в умовах відбиття російської агресії. Вони передбачають залучення до викладання спеціальних дисциплін кращих військових практиків, а також вчених для підготовки зокрема офіцерів за фахом операторів ситуаційної обізнаності.

Законопроєкт про англійську мову

У червні президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт «Про застосування англійської мови», який регулює використання англійської мови як міжнародної в Україні.

Цей законопроєкт передбачає, серед іншого, що з 2027 року всі англомовні фільми в кінотеатрах показуватимуть в оригіналі із субтитрами українською.

А втім, у Верховній Раді після суспільного резонансу пообіцяли допрацювати цей пункт законопроєкту.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для військовослужбовців Сил оборони. Навчання відбуватиметься за спеціалізованою програмою, що охоплює теми та термінологію, необхідну для спілкування з іноземними інструкторами та вивчення документації до озброєння від країн-партнерів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: