fbpx
Сьогодні
09:48 10 Жов 2023

Вночі ЦАХАЛ завдав численних ударів по об'єктах ХАМАСу в секторі Газа

Ізраїль повністю контролює південний кордон із сектором Газа, нових проникнень терористів не зафіксовано. При цьому вночі десятки винищувачів Ізраїля завдали ударів по більш ніж 200 об'єктах ХАМАСу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Times of Israel.

"За останні кілька годин винищувачі ЦАХАЛу завдали ударів по численним терористичним об'єктам, що належать терористичним організаціям у секторі Газа", – йдеться у повідомленні армії оборони Ізраїлю в Telegram.

Серед інших вражених військових об'єктів – місце зберігання зброї у мечеті, квартира, яку використовували сили протитанкових керованих ракет ХАМАС, та висотна вежа, яку використовувало терористичне угруповання, зазначили в ізраїльській армії.

"Серед цілей винищувачі ЦАХАЛу завдали ударів по терористичній інфраструктурі "Ісламського джихаду" в Хан-Юнісі, складі зброї ХАМАСа, розташованому всередині мечеті, і оперативній терористичній інфраструктурі, що використовується терористами ХАМАСу", – додають в армії.

Зокрема, винищувачі також завдали удару по оперативному командному центру ХАМАС, розташованому всередині мечеті, командному центру, який використовується бойовиками протитанкової ракетної дивізії ХАМАС, і ще двом оперативним житловим будинкам.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

Згідно з останніми даними, через напад ХАМАС в Ізраїлі загинули щонайменше 700 людей.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. У ніч на 8 жовтня, ізраїльський кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни через ракетну атаку ХАМАСа та вторгення бойовиків на територію країни.

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки сьогодні оголосять про надання підтримки Ізраїлю після нападу терористів ХАМАС.

Наразі Ізраїль повернув під контроль всі райони. На даний час на його території немає бойових дій. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу.

Як повідомляла Рубрика, російські загарбники передали терористам ХАМАС захоплену в ході бойових дій в Україні зброю. Тепер рф готує масштабну кампанію з дискредитації України на Близькому Сході.

Терористичне угруповання ХАМАС погрожує розпочати страту заручників у відповідь на удари Ізраїлю в Газі, здійснені без попереджень. З такою заявою виступив речник бригад ХАМАС Ізз ад-Дін аль-Кассам.

Громадянам Ізраїлю, незалежно від місця проживання, рекомендують мати запас води та їжі щонайменше на 72 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: