fbpx
Сьогодні
20:23 10 Жов 2023

Комітет Ради рекомендував законопроєкт про медичний канабіс до другого читання

Фото: Reuters

Законопроєкт про медичний канабіс до другого читання порекомендував Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Про це повідомила у Фейсбуці народний депутат, членкиня Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.

Як зазначила нардепка, щойно Комітет здоровʼя нації рекомендував законопроєкт про медичний канабіс до 2 читання.

"Майже тисяча поправок, десятки годин обговорень з правоохоронцями, аграріями, депутатами і громадськістю.

Ми зробили все, щоб пацієнти могли отримати ліки якомога скоріше, бізнес мав можливості для роботи в Україні, а весь процес був під чітким і прозорим контролем держави", підкреслила Стефанишина.

Членкиня Комітету додала, що "так далеко медичний канабіс ще не заходив за всю історію України".

"Чекаємо на 2-е читання, віримо, що цього разу вийде", – підкреслила нардеп.

Нагадаємо, що 13 липня, на пленарному засіданні Верховної Ради депутати підтримали законопроєкт №7457 "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни".

Ухвалення законопроєкту підтримали 268 депутатів.

Як писала Рубрика, раніше 28 червня цього року, виступаючи у Верховної Раді, Зеленський закликав парламентарів підтримати законопроект.

"Всі найкращі світові практики, всі рішення, якими б складними чи незвичними вони б не здавалися для нас, мають бути застосовані в Україні, щоб українцям не довелося терпіти біль, стрес та травми війни. Зокрема, ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує ліки на основі канабісу", – сказав Зеленський.

У новому проєкті закону №7457, який зареєстрували у ВР у червні 2022 року, врахували всі зауваження до попереднього законопроєкту, кажуть у МОЗ.

Нагадаємо, в Україні легалізували два медичні препарати з канабісом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: