fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 18:03 10 Вер 2021

Закон про легалайз дозволить Україні залучати десятки мільярдів доларів інвестицій, — політолог

English version here

Україна може стати одним з європейських лідерів з вирощування легального канабісу, що принесе величезні кошти до держбюджету. Однак для цього необхідно, аби Верховна Рада заклала до закону про легалайз норму про дозвіл на створення ферм певних сортів канабісу.

Про це в коментарі "Рубриці" розповів політолог Микола Давидюк.

Він наголошує: у разі прийняття закону, який дозволить лише продавати визначені сорти канабісу, "Україна просто дасть доступ на свій ринок іншим гравцям". "Однак якщо ми станемо виробниками, то отримаємо шанс зайняти всю Східну і Центральну Європу. А це принесе десятки мільярдів доларів інвестицій".

"При наших логістиці та аграрних традиціях, ми маємо всі шанси зайняти провідні місця у цій сфері. І для цього Україні знадобиться зовсім мало часу: рік-два", — впевнений Давидюк.

Крім того, зазначає він, створення в Україні потужної інфраструктури для вирощування визначених сортів канабісу, дозволить вийти нашим виробникам на ринки інших країн, що також збільшить надходження до держбюджету: "Бо ж виготовляти для 40 мільйонів людей – це одне. А для 600 мільйонів — зовсім інше".

"Тому вкрай важливо, щоб народні депутати працювали з розумінням глобальних ринків, а не просто намагались завуальовано демонструвати, що під легалізацією медичного канабісу вони просувають можливість продавати його офіційно. В такому разі ми отримаємо звичайний "напівзакон", який не відкриє перед Україною усіх можливостей, які вона може отримати", — констатує політолог.

Разом з тим, Давидюк звертає увагу, що ця політична осінь є найкращим часом для легалайзу. А тому відповідний закон, найімовірніше, буде прийнятий.

"Всі бачать, що якщо зараз за цей закон не проголосувати, то вже навіть навесні може бути пізно, тому що там може замаячити перспектива перевиборів, і навіть такої готовності і такої можливості, як зараз, коли приймають практично все, вже не буде. А з того, що я чув від депутатів і в кулуарах, і в приватних бесідах, випливає, що виносити законопроєкт в зал намір мають", — резюмує політолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: