fbpx
Сьогодні
15:22 09 Кві 2021

В Україні легалізували два медичні препарати з канабісом

Фото hromadske.ua

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про легалізацію медичного канабісу.

Відповідна постанова "Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів" від 7 квітня 2021 року № 324 опублікована на Урядовому порталі, повідомило УНІАН.

"Доповнити список такими позиціями: "Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК), Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу)", – йдеться у документі.

Примітку до списку доповнено абзацами такого змісту: "До речовини ізольованового канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються; обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів".

Як повідомляє "Українська правда", "Набілон" – застосовується для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (нудоти і блювоти).

А "Набіксімолс" ("Сатівекс") – для зняття спазмів м'язів при розсіяному склерозі.

За словами голови благодійної організації "100% життя" Дмитра Шерембея, препарати які включені до цього переліку коштують дуже дорого – $2055 та $640 відповідно.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: