fbpx
Сьогодні
21:59 10 Жов 2023

Ізраїль оголосив про "повноцінний наступ" на Сектор Гази

Фото: Associated Press

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Ізраїль переходить до "повноцінного наступу" на Сектор Гази.

Про це пише The Times of Israel.

Глава оборонного відомства оголосив про зняття всіх обмежень, оскільки ЦАХАЛ відновив контроль над територією і перейшов до повноцінного наступу.

Про це Галлант сказав військам на кордоні з Газою.

"У вас буде можливість змінити реальність тут. Ви бачили, яку ціну доводиться платити, і ви побачите зміни. ХАМАС хотів змін у Газі, але все зміниться на 180 градусів від того, про що він думав.

Вони пошкодують про цей момент, Газа ніколи не повернеться до того, що було.

Хто б не прийшов обезголовлювати, вбивати жінок, жертв Голокосту – ми знищимо його всіма силами і без компромісів", зазначив очільник міністерства.

Згодом речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що знищення високопоставлених членів ХАМАС є першочерговим.

З його слів, ізраїльська армія не припинить зусиль з ліквідації високопоставлених представників ХАМАСу: "Це наш головний пріоритет".

До того раніше Хагарі повідомив, що ізраїльська армія ліквідувала міністра економіки бойовиків ХАМАС Джавада Абу Шамалу.

Зазначимо, що станом на день 10 жовтня кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАС перевищила 1 000 осіб, щонайменше 3418 дістали поранень.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. 

Наразі Ізраїль повернув під контроль всі райони. На даний час на його території немає бойових дій. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: