fbpx
Сьогодні
Фото 21:54 14 Сер 2023

У Дарницькому районі столиці відремонтували укриття: у чому рішення

Фото: Микола Калашник

У районах Києва продовжується капітальний ремонт обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

Як повідомив очільник Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник у телеграмі, днями завершився ремонт укриття, розташованого у підвальному приміщенні житлового будинку у Дарницькому районі.

У Дарницькому районі відремонтували укриття

У чому проблема?

Ще у середині травня через численні скарги мешканців столиці щодо закритих укриттів, які надійшли під час ракетної атаки, у Києві запланували перевірити та відкрити всі бомбосховища.

У Дарницькому районі відремонтували укриття

Проте на превеликий жаль, бажання  врятуватися від обстрілів у бомбосховищі – все ж таки ватувало життя. Як раніше повідомляла Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 осіб, серед яких дитина. Люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Яке рішення?

Ця трагедія унаочнила проблему доступності укриттів. Відповідно було створено спеціальну комісію, яка мала перевірити бомбосховища Києва. Згодом за словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, від загального фонду укриттів столиці комісія по перевірці вже оглянула сховища Києва, з яких третина виявилася непридатна. Він зазначав, що абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу.

У Дарницькому районі відремонтували укриття

Як працює це рішення?

Микола Калашник опублікував фото: як було до – і що стало після ремота.

«Робимо усі захисні споруди безпечними й комфортними для перебування!», – написав посадовець у соцмережі.

У Дарницькому районі відремонтували укриття

Також він нагадав, що до тогорічних 85 відремонтованих і укомплектованих обʼєктів додасться у поточному році ще 127. Наразі із цієї кількості готово 43, у 16 укриттях готовність робіт понад 90%, у 9 – понад 50%, ще нових 59 обʼєктів на початковій стадії реалізації завдяки дофінансованню Київрадою.

У Дарницькому районі відремонтували укриття

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика для мешканців столиці запустили чат-бот, який дозволяє самостійно оцінити стан укриттів. У чат-боті "Відкрий укриття" потрібно вибрати район Києва, а далі – вказати вулицю, де розташоване укриття. Спочатку бот запитає, чи є постійний доступ до укриття.

Далі попросить оцінити загальний стан приміщень ("сухе й комфортне", "брудне й завалене майном", "сире або затоплене", "аварійний стан").

Також потрібно відповісти, чи створені необхідні умови в укритті і чи є у ньому необхідне майно (місця для сидіння й лежання, питна вода). Насамкінець бот пропонує оцінити стан укриття від одного до п'яти.

Чат-бот "Відкрий укриття" доступний за покликанням.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: