fbpx
Сьогодні
15:58 03 Жов 2023

Громади, які зазнали руйнувань внаслідок дій рф, можуть звернутися за консультаціями по створенню безбар’єрного середовища

English version here

Громадська організація "Доступно.UA" запустила проєкт, який допоможе втілити інклюзивну відбудову в Україні під час та після війни.

Про це інформує Рубрика

У чому проблема?

По всій країні є населені пункти, які зазнали значних руйнувань внаслідок дій рф. Вже зараз починають з'являтися плани по відновленню цих громад.

При проєктуванні відбудови архітектори не завжди враховують потреби маломобільних груп населення (людей з інвалідністю, батьків з дитячими візочками та дітьми до 7 років, вагітних жінок, людей старшого віку, людей з тимчасовими порушеннями здоров'я).

Яке рішення?

"Доступно.UA" планує напряму комунікувати із представниками  влади — у зрозумілій формі надавати інформацію про елементи доступності та висвітлювати проблеми, помітні ще на етапі проєктування.

Як це працює?

Організація закликає представників громад, що зазнали руйнувань внаслідок дій pф, звертатись до них за консультаціями. У рамках проєкту ГО допоможе підвищити обізнаність місцевої влади про створення безбар'єрного середовища, комфортного для маломобільних груп населення.

"Наша мета – сприяти забезпеченню інклюзивності при відбудові просторів, що зазнали руйнувань від дій рф, зробити їх більш доступними відповідно до нашого досвіду та досвіду розвинених країн. У цьому проєкті ми хочемо надавати інформацію про елементи доступності, безбар'єрність та донести важливість дотримання будівельних норм під час відбудови для створення дійсно доступних локацій. Ми прагнемо  висвітлювати проблеми, які вже є на етапі проєктування, інформувати людей про важливі новини та можливості", — розповідає Наталія Пархитько, заступниця керівника організації.

Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу European Union in Ukraine та Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів Америки.

Зміст прес-релізу є виключною відповідальністю "Доступно.UA" і не обов'язково відображає позицію Німецького фонду Маршалла.

Раніше повідомлялось, що із проханням забезпечити інклюзивну відбудову України представники десяти громадських організацій звернулися до центральних та місцевих органів влади, а також представників місцевого самоврядування.

Нагадаємо, наразі п'ять автошкіл, адаптованих до потреб людей з інвалідністю відкрили в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: