fbpx
Сьогодні
11:47 02 Жов 2023

У Харкові хочуть збудувати першу в Україні школу під землею: у чому рішення

English version here

Мер Харкова Ігор Терехов. Фото: GettyImages

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив про наміри побудувати першу в Україні підземну школу. Вона відповідатиме найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд.

Про це Ігор Терехов написав у Telegram, цитує Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що окупанти майже щоденно обстрілюють Харків та Харківську область. Найбільше під удар ворога потрапляють прикордонні населені пункти або ті, які знаходяться поблизу лінії фронту.

Так, наприклад, противник у ніч на 1 жовтня обстріляв Харків. Окупанти випустили зенітні ракети С-300. Крім того, вночі до цього у місті після опівночі пролунали щонайменше три потужних вибухи. Місцева влада підтвердила, що окупанти атакували місто.

Окрім того, як розповів начальник Сил оборони Харкова Сергій Мельник у фільмі Дмитра Комарова, на початку великої війни російські окупанти знищили 90% протиповітряної оборони Харківської області.

Яке рішення?

Міський голова Харкова Ігор Терехов, вітаючи освітян із Днем учителя, заявив про плани побудувати першу в Україні підземну школу, яка відповідатиме найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд.

Як це працює?

"Таке укриття дасть змогу продовжити безпечне очне навчання тисячам харківських дітей навіть під час ракетних загроз", — запевняє міський голова.

Терехов додав, що Харків продовжуватиме інвестувати в освіту і "ні на гривню" не скоротить видатки на освітянський напрямок як цьогоріч, так і наступного року, попри брак бюджетних коштів.

Нагадаємо, 1 вересня у Харкові вже презентували класи для навчання в метрополітені.

Наразі під землею облаштували кабінети для занять 60 класів. Там мають навчатися понад тисяча школярів.

У міськраді зазначали, що до станцій метро школярів у супроводі вчителів підвозитиме шкільний автобус. Для цього у місті розробили 34 маршрути. На станціях працюватимуть психологи та медики. Харчування дітей оплатили з міського бюджету.

Перед новим навчальним роком Ігор Терехов повідомляв, що в Харкові заклади загальної середньої освіти працюватимуть у дистанційному режимі. Проте кілька разів на тиждень школярі відвідуватимуть офлайн-заняття в метро.

Як повідомлялось, День працівників освіти, або День учителя, — професійне свято працівників освіти України; відзначається щорічно в першу неділю жовтня. Президент Володимир Зеленський напередодні Дня працівників освіти вручив державні нагороди освітянам, а також сертифікати на отримання премії Глави держави переможцям міжнародних учнівських олімпіад.

Щоб зробити внесок вчителів видимим, міністр освіти і науки Оксен Лісовий закликав українців ділитися прикладами й історіями про своїх викладачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: