fbpx
Сьогодні
19:59 02 Жов 2023

Боррель: вступ України до ЄС стане найсильнішим безпековим зобов'язанням

English version here

Європейський Союз рішуче налаштований підтримувати Україну тривалий час у її боротьбі проти російської агресії та у збереженні миру. Але найбільш ефективним проявом безпекових зобов'язань ЄС перед Україною є її членство в Європейському Союзі.

Про це сьогодні в Києві під час пресконференції за підсумками виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ сказав Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Рубрика.

"Найсерйозніші безпекові зобов'язання, які ми можемо запропонувати в Україні – це членство у Європейському союзі, це найсильніше наше безпекове зобов'язання", – йдеться у заяві.

Боррель зауважив, що Україна зараз має статус країни кандидата і просувається далі цим шляхом.

"Ми говоримо про війну, стійкість, кібератаки, також звичайно наша дискусія торкнулась теми миру. І ми мусимо шукати можливостей для миру, і забезпечувати ті реформи, які створюватимуть додатковий тиск на Росію", – сказав високий представник ЄС.

Окремо Боррель додав, що до кінця року Рада Європейського союзу отримує звіт Єврокомісії щодо пропонованого пакету розширення Союзу і він разом із комісаром представлять цей звіт на розбір.

Нагадаємо, що  у липні президент Володимир Зеленський у Вільнюсі обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем можливість наприкінці року почати переговори про членство України в ЄС.

Раніше очільниця ЄК заявляла, що Україна, якщо збереже поточний темп реформ, то зможе швидко досягти успіху у процесі вступу до Європейського Союзу.

Як писала Рубрика, Урсула фон дер Ляєн у 500-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну запевнила, що ЄС і надалі підтримуватиме Київ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: