fbpx
Сьогодні
12:35 13 Вер 2023

Нелегкий шлях, який ґрунтується на заслугах: Президентка Єврокомісії щодо вступу України до ЄС

Фото: Reuters

Україна досягла великих успіхів на шляху вступу до Європейського Союзу, але повноправне членство є процесом, що ґрунтується на заслугах.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час щорічного звернення "Про становище Європейського Союзу" перед Європарламентом, пише ЄП.

"Ми знаємо, що це нелегкий шлях. Вступ до ЄС ґрунтується на заслугах – і комісія завжди буде відстоювати цей принцип. Це вимагає наполегливої праці та лідерства. Ми бачимо, яких великих успіхів досягла Україна з моменту надання їй статусу кандидата. І ми бачимо рішучість інших країн-кандидатів у проведенні реформ", наголосила очільниця Європейської комісії.

Фон дер Ляєн також нагадала, що ЄК запропонували додаткові 50 мільярдів євро протягом чотирьох років на інвестиції та реформи в Україні.

"Це допоможе побудувати майбутнє України для відновлення сучасної та процвітаючої країни", підкреслила Президентка Єврокомісії.

Окрім того, очільниця ЄК повідомила, що Європейський Союз продовжив тимчасовий захист для українців, які втекли від війни в Україні. Це рішення означає, що українці, які перебувають у ЄС, зможуть продовжувати жити, працювати та навчатися в країнах ЄС до 2025 року. 

"Ми підтримуємо Україну на шляху до миру, і робимо це з самого початку війни. Наразі 4 мільйони українців знайшли прихисток у нашому Євросоюзі.

Ми хочемо забезпечити їм доступом до помешкань, робочих місць і багато чого іншого. Такою була відповідь Європи. Я пишаюся тим, що Комісія продовжила термін дії тимчасового захисту українців ( до 2025р -ред). Наша підтримка для України подовжиться і буде тривалою", – сказала вона.

Нагадаємо, що  у липні президент Володимир Зеленський у Вільнюсі обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем можливість наприкінці року почати переговори про членство України в ЄС.

Раніше очільниця ЄК заявляла, що Україна, якщо збереже поточний темп реформ, то зможе швидко досягти успіху у процесі вступу до Європейського Союзу.

Як писала Рубрика, Урсула фон дер Ляєн у 500-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну запевнила, що ЄС і надалі підтримуватиме Київ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: