fbpx
Сьогодні
14:56 01 Жов 2023

До України завітала делегація МВФ на чолі з Рамакрішнан

1 жовтня, розпочинаються зустрічі команди МВФ на чолі із заступницею директора Європейського департаменту МВФ Умою Рамакрішнан та представниками влади України й іншими ключовими партнерами.

Про це повідомляє постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

"Діалог високого рівня фокусуватиметься на перспективних заходах та викликах у контексті програми розширеного фінансування (EFF), що її реалізує Україна за підтримки МВФ", – зазначив він у повідомленні.

Довідка

Як повідомляли, місія МВФ з 25 вересня розпочала роботу у Варшаві для підготовки другого перегляду програми розширеного фінансування EFF.

У разі її успіху Україна розраховує на отримання третього траншу кредиту розміром близько $900 млн до кінця року.

Як відомо, Рада директорів МВФ у червні завершила перший перегляд програми розширеного фінансування в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) для України. Тоді Україна отримала близько 890 млн дол США, які спрямують на бюджетну підтримку.

Як відомо, у березні Виконавча рада МВФ схвалила чотирирічний пакет фінансування для України на суму 15,6 мільярдів доларів. Ця сума повинна допомогти країні задовольнити нагальні фінансові потреби на тлі триваючої війни.

Загалом цього року Україна має змогу отримати від МВФ три транші на загальну суму 3,3 млрд СПЗ (4,5 млрд дол США).

Міжнародний валютний фонд опублікував 19 структурних маяків, які Україна пообіцяла виконати в рамках програми співпраці на 15,6 млрд дол.

Міжнародний валютний фонд – це спеціальне агентство Організації Об'єднаних Націй, засноване 29-ма державами.

Головна мета МВФ – регулювання валютно-кредитних відносин країн-членів і надання їм допомоги при дефіциті платіжного балансу шляхом надання коротко- і середньострокових кредитів в іноземній валюті. Фонд має статус спеціалізованої установи ООН. Має 190 країн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: