fbpx
Сьогодні
13:24 30 Вер 2023

Мати полеглого Героя на Чернігівщині за власні кошти заасфальтувала вулицю, названу на честь сина

English version here

Фото: Скріншот з відео

Торік ворог забрав життя у Владислава Грищенка з Сосниці Чернігівської області, а цьогоріч його мама власним коштом вирішила асфальтувати дорогу, яку назвали на честь сина.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Сосницької громади.

На жаль, війна відбирає найкращих синів та дочок. Так, на щиті Владислав Грищенко з Сосниці, що на Чернігівщині, повернувся торік. Він 14 липня 2022 зазнав поранень, обороняючи рідну землю. На знак вдячності громада назвала на честь полеглого Героя вулицю.

Сосниця, мати загиблого воїна

Фото: Скріншот з відео

Відомо, що на зборах мешканців вулиці Владислава Грищенка всі присутні висловили співчуття та теплі слова подяки його матері – Валентині Грищенко.

У громаді зазначають, що матір полеглого героя використала кошти, які їй виділила держава після загибелі сина, на будівництво дороги. Вартість спорудження склала 3,5 мільйона гривень.

Сосниця, мати загиблого воїна

Фото: Скріншот з відео

"Шановна пані Валентино, ми вдячні Вам за Вашого сина і за Ваш вчинок. Жителі вулиці і вся громада ніколи не забудуть Владислава Грищенка – справжнього Героя", наголосили у громаді.

Мешканці висловили подяку матері героя. Вони також хвилиною мовчання вшанували Героя, котрий віддав своє життя, виборюючи незалежність України.

Сосниця, мати загиблого воїна

Фото: Скріншот з відео

"Дякую вам усім. І всім, хто прийшов підтримати мене в цей тяжкий для мене день. Дуже дякую всім", сказала пані Валентина, не стримуючи сліз.

Нагадаємо, що у Краматорську Донецької області владою прийнято рішення про перейменування близько 300 вулиць міста. Одна з них, Шмідта, буде мати ім'я загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла, "Да Вінчі".

Окрім того, 28 вересня, в Києві за ініціативи громадської організації родин загиблих захисників України "Серце нАЗОВні" відбулася зустріч батьків, дружин, дітей, родичів, побратимів та друзів загиблих захисників і захисниць.

Вони вийшли з вимогами до влади, щоб нарешті вирішити питання з виділенням ділянки створення Національного військового меморіального кладовища не на папері.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: