fbpx
Сьогодні
16:58 29 Вер 2023

В Україні запустили безкоштовну гарячу лінію юридичної допомоги для жінок із родин військовослужбовців

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовну гарячу лінію юридичної допомоги для жінок із родин військовослужбовців. Це частина проєкту "Плюс-Плюс", що створений для підтримки дружин та матерів українських захисників.

Про це інформує Рубрика

У чому проблема?

Із початком повномасштабного вторгнення тисячі жінок, які чекають з війни своїх чоловіків, братів та синів, зіткнулися із потребою у фаховій психологічній та юридичній підтримці. І хоча державні програми допомоги частково надають ці послуги, запит досі перевищує наявні ресурси. 

Аби допомогти дружинам та матерям українських захисників, в освітньо-культурній мережі Гончаренко центр запустили проєкт "Плюс-Плюс". Наразі він функціонує у 23 містах України, і найбільш поширений запит учасниць – кваліфікована юридична допомога.

Яке рішення?

Для вирішення цього запиту не лише в межах проєкту, а й поза ним, в освітньому центрі на базі платформи юридичної допомоги запустили гарячу лінію підтримки для жінок із родин військовослужбовців. Усі звернення розглядають кваліфіковані юристи з багаторічним досвідом роботи.

"Донедавна наша гаряча лінія фокусувалася саме на військовослужбовцях. Це тисячі звернень та сотні успішних кейсів, у яких наші юристи допомогли із вирішенням запитів бійців. Але так само активно звертаються й жінки із родин військовослужбовців. Так, їхні запити не завжди пов'язані із військовим правом, але це не означає, що вони менш важливі. Саме тому ми створили окрему гарячу лінію — аби допомогти тим, хто чекає на наших воїнів вдома і потребує правової підтримки", — розповів "Рубриці" директор гарячої лінії юридичної допомоги Гончаренко центру Микола Брюховецький.

Як це працює?

За його словами, на гарячу лінію можна звертатися з будь-яких юридичних питань: як військового, так і цивільного права. Крім того, жінки з родин військовослужбовців можуть отримати юридичну допомогу як у телефонному режимі, так і в форматі онлайн-конференції на базі Гончаренко центрів по всій країні.

"В усіх наших центрах вже діє програма підтримки жінок із родин військовослужбовців "Плюс-Плюс". Тому один із варіантів — це звернутися до простору та заповнити форму для онлайн-консультації. Такий формат допоможе нашій команді завчасно підготувати відповіді та обговорити запити більш конкретно", — додає Брюховецький.

Гаряча лінія первинної юридичної допомоги для жінок із родин військовослужбовців працює за номером +38 (067) 204-22-07 по буднях з 09:00 до 18:00. 

Для консультації в форматі онлайн-конференції жінкам із родин військовослужбовців необхідно зареєструватися за цим посиланням. Також свої звернення можна надсилати на електронну пошту [email protected].

Довідка

"Плюс-Плюс" – національний проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців від освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, що стартував 31 серпня. Пілотними містами стали Одеса, Київ, Подільськ, Миргород та Кропивницький. Згодом організатори запустили програму ще в 17 містах та в онлайн-форматі. Проєкт передбачає комплексні юридичні та психологічні консультації, освітні лекції, майстер-класи та тренінги для матерів, дружин, доньок та сестер військовослужбовців Сил оборони. Участь у проєкті повністю безкоштовна.

Нагадаємо, Всеукраїнський проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс» від мережі освітньо-культурних просторів Гончаренко центр додатково запускають в 17 містах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: