fbpx
Сьогодні
15:40 26 Вер 2023

Українські жінки оцінюють свою роботу дешевше, ніж чоловіки, — заступниця Міністра економіки

Жіночий бізнес та "Власна справа": заступниця Міністра економіки виступила на заході від STEM is FEM та brabrabra та заявила, що жінки в Україні досі оцінюють свою роботу дешевше, ніж чоловіки.

Так вважає заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна, заявивши про це під час освітнього модуля "Легка промисловість", який 23-24 вересня пройшов в Києві, пише Рубрика.

Його організували освітній проєкт STEM is FEM та український бренд жіночої білизни brabrabra.

Українські жінки оцінюють свою роботу дешевше, ніж чоловіки, — заступниця Міністра економіки

 У чому проблема?

 Під час мотиваційної промови Тетяна Бережна розказала про спостереження, пов'язані з реалізацією програми "Власна справа", в межах якої українці та українки можуть отримати грант на власний бізнес. За весь час існування ініціативи на неї подались 34 тисячі людей, 7 тисяч з них стали переможцями. Тоді у Міністерстві помітили: частіше заявки надсилають чоловіки, однак більшість грантів отримують жінки, адже їхні ідеї цікавіші, а бізнес-плани — ретельніше прописані.

"В межах програми "Власна справа" можна попросити на власний бізнес максимум 250 тисяч гривень, але можна і менше. Ми порахували і побачили, що в середньому чоловіки просять більше грошей на свої проєкти. Менша кількість чоловіків виграє фінансування — але сукупно вони отримують для своїх бізнесів більше грошей. Тобто жінки досі оцінюють свою роботу дешевше. Але так не має бути", — наголосила заступниця міністра.

Спікерка також поділилась власним спостереженням: через невпевненість у собі жінки значно рідше виступають на нарадах, ніж чоловіки.

Українські жінки оцінюють свою роботу дешевше, ніж чоловіки, — заступниця Міністра економіки

Яке рішення?

 Тетяна Бережна закликала юних українок не боятись висловлювати власну позицію, бути відкритими для нових ідей та шукати освітні можливості у галузі, що цікавить.

Як це працює?

Під час модуля "Легка промисловість" дівчата-старшокласниці дізнались про галузь легкої промисловості:

  • що це за сфера та хто в ній працює,
  • як одяг впливає на здоров'я людини,
  • як підібрати для себе комфортну білизну,
  • наскільки екологічним може бути виробництво,
  • які нові технології вже використовують професіонали індустрії.

У межах події пройшов воркшоп "Розробка моделі одягу". Також учасниці виконували конкурсне завдання: авторки найкращих рішень отримали подарунки від організаторів, а дівчина, яка здобула гран-прі — можливість двотижневого стажування у brabrabra.

Українські жінки оцінюють свою роботу дешевше, ніж чоловіки, — заступниця Міністра економіки

Нагадаємо, що організатори відкрили реєстрацію на конкурс бізнес-ідей "Роби своє з Kurator" для HoReCa для підтримки бізнесу, який постраждав під час війни або який розвивають військові.

Окрім того, у Пирятинській громаді Полтавської області запустили міні цех з перероблення овочево-ягідної продукції, отримавши кошти на будівництво завдяки перемозі у загальнодержавному конкурсі "Сади для Перемоги" в Україні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: