fbpx
Сьогодні
22:26 29 Вер 2023

В Україні створили Державну службу у справах дітей: як працює це рішення

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович . Фото: facebook.com

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про створення Державної служби у справах дітей в Україні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сайт Кабінету міністрів України.

У чому проблема?

За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, сьогодні в Україні більше 7,5 млн дітей, які страждають від впливу російської агресії.

Понад 65 тисяч дітей в Україні – сироти чи позбавлені батьківського піклування. Незалежно від того, де виховуються діти – в рідній, чи прийомній родині, усі вони потребують соціальної підтримки.

Яке рішення?

Уряд ухвалив постанову про створення Державної служби у справах дітей. Вона займатиметься захистом прав дітей, соціальною підтримкою сімей з дітьми, розвитком сімейних форм виховання та усиновлення.

Як це працює?

Служба реалізовуватиме:

  • державну політику у сфері захисту прав дітей,
  • соціальної підтримки сімей з дітьми,
  • розвитку сімейних форм виховання та усиновлення.

"Сьогодні ми створили орган, який опікуватиметься забезпеченням прав кожної дитини, у т.ч. її права на життя в родині, та якісною роботою установ і органів, відповідальних за піклування про дитину", – розповіла Оксана Жолнович.

Серед ключових завдань новоствореної Державної служби у справах дітей – координація надання соціальної підтримки та соціальних послуг сім'ям з дітьми (в тому числі тим, над якими встановлено опіку чи піклування), прийомним сім'ям, сім'ям патронатних вихователів, дитячим будинкам сімейного типу, усиновлювачам.

Служба здійснюватиме моніторинг щодо захисту прав дітей, а також безпосередню взаємодію з дипломатичними установами України за кордоном, щоб забезпечити дотримання прав дітей-громадян України та їх повернення на батьківщину.

Довідка

За офіційними даними української влади, станом на 31 серпня 2023 року, з 24 лютого 2022 року з України до росії депортували 19 546 дітей.

Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно – коли батько, опікун чи свідок депортації дитини повідомив про неї Національному інформаційному бюро України.

До того ж, Кислиця в Радбезі ООН заявив, що вторгнення росії в Україну торкнулося всіх 7,5 мільйона українських дітей.

Як писала Рубрика, влада України наразі зафіксувала перебування наших дітей, викрадених рф, у 57 регіонах росії.

росіяни викрадали українських дітей з окупованих територій України під приводом евакуації. За це, 17 березня 2023 року Міжнародний суд з прав людини видав ордер на арешт російського диктатора володимира путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Белової.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: