fbpx
Сьогодні
20:26 29 Вер 2023

Правоохоронці на Київщині у гаражах виявили російський ЗРК "Тор" із ракетами

Фото: Поліція Київської області

Правоохоронці викрили двох жителів Бориспільського району Київської області, які зберігали зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) російських окупантів. Згідно з попередніми даними, зброя була залишена ворожими військами під час бойових дій на території Чернігівської області у 2022 році.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Київщини, інформує Рубрика.

Вартість вилученої зброї становить близько 30 мільйонів гривень.

Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Фото: Поліція Київської області

Фото: Поліція Київської області

"38 та 45-річний жителі Бориспільського району незаконно здобули та зберігали зенітно-ракетний комплекс та боєприпаси агресорів. За попередніми даними, зброя була залишена російськими військами під час бойових дій на території Чернігівської області", – розповіли в пресслужбі.

Спочатку поліцейські виявили та вилучили ЗРК "ТОР", який один із чоловіків ховав у Броварському районі. Однак на цьому знахідки поліції не закінчились.

Фото: Поліція Київської області

Фото: Поліція Київської області

Після проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці змогли встановити місце розташування бойових припасів до комплексу. Виявилось, що їх зберігав другий правопорушник. Боєприпаси він ховав в іншому регіоні Київської області, а саме в орендованому гаражному боксі.

Згодом у ході обшуків вилучено 2 секції з 8 зенітними ракетами, які призначені для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони. За рішенням суду боєприпаси передано на потреби ЗСУ.

За фактом зберігання, придбання та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу зловмисникам повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Як повідомлялось, 23 червня в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї, повідомив керівник МВС Ігор Клименко.

Також повідомлялось, що в Україні правоохоронці виявили 80 російських катівень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: