fbpx
Сьогодні
10:52 26 Вер 2023

У розвідці Британії впевнені, що Чорноморський флот росії не матиме такий контроль в Чорному морі як раніше

Після успішних українських ударів Чорноморський флот російської федерації буде менш безпечно почуватися у портах та не зможе мати в акваторії Чорного моря такий контроль, як раніше.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 26 вересня.

Як зауважили британські аналітики, останніми тижнями Чорноморський флот рф зазнав низки серйозних атак, кульмінацією яких стали удари по штаб-квартирі ЧФ рф 20 і 22 вересня.

У звіті вказують, що ці удари були добре спланованими та найбільш руйнівними протягом всього періоду повномасштабної агресії рф проти України.

"Фізична шкода для ЧФ РФ майже точно серйозна, але локальна. Флот майже точно зберігає спроможність виконувати свої основні завдання воєнного часу – завдання ракетних ударів і локального патрулювання.

Проте ймовірно, що його здатність здійснювати ширше патрулювання у регіоні і забезпечувати де-факто блокаду українських портів надалі зменшиться.

Також ЧФ РФ ймовірно має погіршену здатність захищати свої об'єкти в порту і проводити рутинне обслуговування", підкреслюють у британській розвідці.

У розвідці зазначають, що наразі  що в Чорному морі ведеться інтенсивний та складний бій, який змушує Росію діяти реактивно.

Фахівці відомства додають, що українські атаки поставили росію у ситуацію, коли їй доводиться реагувати на дії противника. А значить демонструють, що українські військові здатні поставити під сумнів символічну і стратегічну "проєкцію сили" росії, яку їй забезпечує контроль над Севастополем.

Окрім того, як зазначили у британській розвідці раніше, і росія, і Україна в останні чотири дні інтенсивно атакують глибокий тил противника через прагнення отримати перевагу на тлі відносно статичної ситуації на лінії фронту.

Що відомо про атаки ЗСУ на кораблі ЧФ рф

Нагадаємо, що 13 вересня завдяки Силам спецоперацій ЗСУ відбулося враження десантного корабля "Мінськ" та російського підводного човна "Ростов-на-Дону".

Окрім того, 3 вересня у ВМС поінформували, що українська морська авіація у північно-західній частині Чорного моря знищила російський катер типу "Тунець", і оприлюднила відповідне відео.

Також, співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

А у ніч на 5 серпня, представники української Служби безпеки провели операцію з підриву великого російського нафтового танкера SIG, який транспортував пальне для російських загарбників.

Зазначимо, що з початку війни українські сили ліквідували 18 російських кораблів та катерів у тому числі флагман крейсер "москва".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: