fbpx
Сьогодні
15:50 26 Вер 2023

Patriot та Leopard 2: "Укрпошта" оголосила про випуск нових марок

English version here

Фото: Телеграм / Igor Smelyansky

"Укрпошта" випустила нові марки "Зброя Перемоги. Світ з Україною" з Patriot і Leopard 2

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм генерального директора Ігоря Смілянського.

Як уточнив очільник "Укрпошти", наприкінці минулого тижня ракети Storm Shadow влучили в штаб Чорноморського флоту рф у тимчасово окупованому Севастополі.

Також, з його слів, український Глава держави "привіз чергові подарунки від наших іноземних партнерів". На честь цього "Укрпошта" оголосила випуск цієї марки.

Передзамовити блок благодійних марок можна за посиланням, а придбати – у відділеннях "Укрпошти" з 29 вересня.

Як повідомили в "Укрпошті", тираж марок сягає 160 тисяч. Ціна кожної – 25 гривень, 2 гривні з яких – благодійний номінал.

марки Укрпошта

Фото: Укрпошта

Авторами марок стали втори художники-графіки Сергій та Олександр Харуки.

На нових марках зображені:

  • бойові танки Challenger 2 та Leopard 2;
  • зенітно-ракетний комплекс Patriot;
  • самохідна артилерійська установка CAESAR;
  • бойова машина піхоти M2 Bradley.

"Назви, які відтепер знайомі усім. Назви, які з острахом та заздрістю звучать на пропагандистських каналах, бо усі знають, як ця техніка показує себе у бою", – коментує Смілянський. 

Директор розповів, що марку створили командою за сприяння Офісу Президента України, Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача Збройних сил України, а також посольств США, Великої Британії, Німеччини та Франції в Україні.

Також Смілянський розповів, що ракетка серія марок з ATACMS, Storm Shadow, Taurus тощо "обов'язково буде, але трохи згодом".

Нагадаємо, у серпні "Укрпошта" запустила передзамовлення на марку, присвячену "Батьківщині-матері". Її назвали "Україна-мати".

Саме так монумент пропонують перейменувати в Національному музеї історії України в Другій світовій війні, де він розташований.

Окрім того, уже у вересні-жовтні українці матимуть можливість друкувати електронні марки для листів, що наносяться у вигляді штрих- та QR-кодів, на принтері вдома або в офісі.

Також ми повідомляли, що українська поштова марка "Русскій воєнний корабль, іді…!" здобула найвищу нагороду на премії "Азіаго", яку також називають "філателістичним Оскаром".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: