fbpx
Сьогодні
17:00 24 Лип 2023

Марка "Русскій воєнний корабль, іді…!" отримала "філателістичний Оскар"

Поштова марка "Русскій воєнний корабль, іді…!". Фото: Укрпошта

Найвищу нагороду на премії "Азіаго", яку також називають "філателістичним Оскаром" здобула українська поштова марка "Русскій воєнний корабль, іді…!".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресслужбу "Укрпошти".

Як зазначили у компанії, таку нагороду марка отримала за унікальну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення. Зокрема, на ній замість зброї чи сцен боротьби зобразили зрозумілий для кожного жест, яким український військовий відповів на пропозицію ворога здатися.

До складу журі конкурсу входять:

  • видавці філателістичної літератури,
  • художники,
  • філателісти,
  • парламентарі,
  • чиновники.

Загалом у ньому взяли участь 35 країн.

Урочиста церемонія та вручення нагород пройшла 23 липня на муніципальній площі Азіаго у провінції Віченца.

аку високу відзнаку Укрпошта отримала за унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення. Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов'язаних з війною, на поштовій марці "Русскій воєнний корабль, іді…!" зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися", — йдеться у повідомленні.

Як повідомило Консульство України в Мілані, нагороду для Укрпошти отримав Генеральний консул Андрій Картиш. У церемонії також взяв участь мер Азіаґо Роберто Ріґоні Стерн.

У компанії нагадали, що її марки вже неодноразово здобували міжнародні нагороди.

Зокрема, "Укрпошта" отримала відзнаку міжнародної премії "World Post & Parcel Awards 2023" і стала найкращою у категорії "Філателістична кампанія 2022 року".

Що відомо про марку "Русскій воєнний корабль, іді…!"

Поштову марку презентували 12 квітня 2022 року на знак вшанування героїзму українських прикордонників з острова Зміїний.

У конкурсі на ескіз марки, який було оголошено 1 березня, взяли участь майже 500 художників. Автор ескізу – Борис Грох. Він родом із Криму, наразі мешкає у Львові. За його роботу проголосували понад 1700 людей. Марка випущена у двох номіналах (для відправлення по Україні та за кордон) тиражем 1 мільйон.

Довідка

Міжнародна італійська філателістична премія "Азіаго" цього року відзначила своє 53-річчя. До складу міжнародного журі конкурсу входять видавці філателістичної літератури, художники, філателісти, парламентарії, урядовці.

Нагороди на 53-й премії Азіаго в Італії отримала також Хорватія у номінацію "Дитячі ігри". На поштовій марці зображено пса породи далматин у комплекті із сонцезахисними окулярами на паперовому човні в чистому морі узбережжя Далмації.

Зауважимо, що марка "Русскій воєнний корабль, іді…!" посіла перше місце в опитуванні найкраща військова марка року в Україні.

Як ми писали, "Укрпошта" представила благодійний випуск марки "ПТН ПНХ!", а також поштову картку, випущену до річниці повномасштабної війни.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: