fbpx
Сьогодні
16:53 23 Вер 2023

Майже 100 росіян-ухилянтів прихистила Німеччина

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну близько 3500 росіян призовного віку звернулися щодо отримання притулку в Німеччині, на сьогодні задоволено лише 90 таких клопотань.

Про це повідомило МВС Німеччини у відповіді на парламентський запит депутата Клари Бюнгер, пише Рубрика, посилаючись на Bild.

Зазначається, що Федеральне відомство з міграції та біженців (BAMF) на цей час ухвалило рішення щодо більш ніж 1500 заяв громадян Росії.

При цьому близько 1100 прохань відхилено на підставі Дублінської угоди, яка зобов'язує мігрантів подавати прохання про притулок у тій країні, де вони вперше перетнули кордон ЄС.

«Нинішня практика прийняття рішень передбачає, що дезертири мають отримувати регулярний міжнародний захист. Крім того, міжнародний захист отримають люди, які будуть призвані до армії та відмовляться від служби, якщо для цього будуть створені умови», – пояснили в МВС Німеччини.

Міграційне відомство постійно відстежує та аналізує ситуацію в країнах походження мігрантів, зазначили у відомстві. Востаннє практика прийняття рішень щодо ситуації в Росії була переглянута цього місяця.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: