fbpx
Сьогодні
19:10 24 Вер 2023

В Україні Мангеттенський фестиваль короткометражного кіно не проводитимуть через відновлення показів для рф: у чому рішення

Фото: Артхаус Трафік

Через відновлення показів для росіян в Україні не показуватимуть фільми Мангеттенського фестивалю короткометражного кіно.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Компанія зазначає, що у 2022 році сеанси в російській федерації скасували. А уже у 2023 році спеціально для росіян фестиваль організував онлайн-перегляд із російськими субтитрами в понад 50 країнах світу.

"Це фактично робить російських глядачів найбільш привілейованими — жоден глядач із будь-якої іншої країни не має настільки широких можливостей",- заявили в компанії "Артхаус Трафік".

Яке рішення?

В Україні не показуватимуть фільми Мангеттенського фестивалю короткометражного кіно, оскільки головний організатор події вирішив відновити покази для росіян.

Компанія "Артхаус Трафік", яка займалася організацією, заявила, що розриває відносини з фестивалем та його засновником Ніком Мейсоном.

Як це працює?

В "Артхаус Трафік" додають, що в самій росії можна буде переглянути фільми онлайн, а у білорусі пройдуть навіть офлайн-покази. Також на сайті фестивалю є інструкція для росіян, яка пояснює, як "обходити підсанкційні платіжні системи, купуючи квиток".

А в описі проєкту фестиваль ухиляється від пояснення причин паузи у 2022 році для "російськомовних прихильників", називаючи її "ситуацією, що склалася".

У компанії зауважили, що засновник фестивалю Нік Мейсон проігнорував заклики українського співорганізатора щодо недоцільності підтримки росії, і єдина зміна, яку внесли — це виправили з "показів для росіян" на "покази для російськомовних".

Довідка

Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів – це найбільший фестиваль короткометражних фільмів у світі. Він об'єднує понад 100 тисяч поціновувачів короткого метра в понад 500 містах на шести континентах.

Усі роботи — фіналісти Мангеттенського кінофестивалю короткометражних фільмів автоматично кваліфікуються для номінації на премію "Оскар".

Вперше фестиваль провели на Мангеттені в Нью-Йорку 27 вересня 1998 року.

В Україні захід проводили з 2006 року.

Нагадаємо, що український Оскарівський Комітет обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на премію "Оскар" у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм". Це документальна стрічка Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі".

Також повідомлялось, що шоста Національна премія кінокритиків "Кіноколо" оголосила претендентів на отримання нагород: 12 жовтня відбудеться церемонія нагородження переможців.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: