fbpx
Сьогодні
11:18 24 Вер 2023

До Туреччини через тимчасовий коридор прибуло вже друге судно з українським збіжжям

English version here

Фото: Міністерство інфраструктури України

Берегів Туреччини вже дісталося другу судно, яке використало для експорту українського зерна тимчасовий коридор.

Про це повідомляє France24.

Як зазначили у виданні, балкер Aroyat з 17,6 тисячі тонн української пшениці для Єгипту, користуючись тимчасовим коридором, перетнув Чорне море та досягнув Туреччини.

Екіпаж судна складається з громадян Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що судно Aroyat 22 вересня вийшло з порту Чорноморськ з 17,6 тисячі тонн української пшениці для Єгипту.

Як писала Рубрика, вантажне судно з українським зерном Resilient Africa, яке є першим судном з агропродукцією, що пройшло тимчасовим коридором у Чорному морі, також прибуло до турецької протоки Босфор.

Перші два балкери підтвердили готовність скористалися тимчасовим коридором у напрямку до порту Чорноморськ під завантаження майже 20 тисяч тонн пшениці.

Довідка

російська сторона 17 липня 2023 року направила Туреччині, Україні та ООН свої заперечення щодо продовження "зернової угоди" та де-факто припинила її дію.

У серпні Україна оголосила про відкриття у Чорному морі тимчасових коридорів для торговельних суден. ВМС України наголосили, що зберігається загроза з боку рф.

Маршрути передусім призначені для виходу цивільних суден, що знаходяться в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення росії.

Як відомо, 16 серпня з порту Одеси вийшло перше судно після припинення "зернової угоди", а 26 серпня – ще одне.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: