fbpx
Сьогодні
11:54 24 Вер 2023

$300 млн для України в оборонному бюджеті США все-таки збережуть, - спікер Палати представників

English version here

Допомогу Україні в законопроєкті про фінансування Пентагону, попри свої попередні заяви щодо намірів вилучити ці кошти, залишать.

Про це заявив спікер Палати представників, республіканець Кевін Маккарті заявив, цитує The Hill.

Як зазначив речник Палати, він вирішив залишити ці кошти після того, як зрозумів, що в іншому бюджетному законопроєкті – про фінансування Державного департаменту та закордонних операцій – також передбачені гроші для України.

Маккарті сказав, що вилучити допомогу Україні з бюджету Державного департаменту та закордонних операцій "стає дедалі важче", тому він вирішив залишити гроші для Києва в обох проєктах.

Наступного тижня Палата представників має провести єдине процедурне голосування стосовно чотирьох законопроєктів про асигнування, зокрема:

  • фінансування Пентагону,
  • Державного департаменту та закордонних операцій.

Як наголошують, 300 мільйонів доларів, про які йде мова, стосуються фінансування програми "Допомога Україні в забезпеченні безпеки". Вона існує з 2014 року, коли росія здійснила вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN повідомляв, що лідери республіканських фракцій у Конгресі США обговорюють можливе вилучення фінансування допомоги Україні в розмірі 300 мільйонів доларів із оборонного бюджету, щоб розблокувати голосування за інші бюджетні питання.

Як писала Рубрика, новий пакет військової допомоги Сполучених Штатів Америки для України вартістю 325 млн доларів включає ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, системи протиповітряної оборони Avenger, додаткові боєприпаси для HIMARS та низку іншого озброєння.

Що відомо про візит президента України до Сполучених Штатів

Нагадаємо, 21 вересня, президент України Володимир Зеленський прибув до Білого дому, щоб провести зустріч і переговори з лідером Сполучених Штатів Джо Байденом.

Також президент Володимир Зеленський у рамках свого візиту до Вашингтона зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Своєю чергою, Ллойд Остін підтвердив, що США й надалі активно працюватимуть з Україною та своїми союзниками й партнерами, аби забезпечити українську армію всім необхідним для досягнення успіху на полі бою.

При цьому до нової допомоги не увійдуть армійські тактичні ракетні комплекси ATACMS, які б допомогли українським бійцям завдавати ударів по ворожих цілях на великій відстані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: