fbpx
Сьогодні
18:55 23 Вер 2023

Шмигаль провів першу онлайн-розмову зі спецпредставницею США з економічного відновлення України

English version here

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів першу онлайн-розмову із спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі, пише Рубрика.

Прем'єр-міністр зауважив, що Україна зацікавлена в залученні американського бізнесу до відновлення держави. Також він поінформував про бачення відновлення країни й озвучив потреби по кожному з пріоритетів rapid recovery: енергетика, розмінування, відновлення житла, критичної інфраструктури й економіки.

 «Подякував USAID за спільні програми підтримки бізнесу, які сприяють створенню нових робочих місць. Співпрацюємо зі Світовим банком над потребами для післявоєнного відновлення. Наголосив, що заплатити за завдані збитки має агресор. Ключовим інструментом для цього є конфіскація заморожених російських активів для відновлення України», – заявив глава уряду.

За його словами, розвиток логістики є серед важливих елементів економічного зростання. Шмигаль із спецпредставницею США проговорили розширення коридорів солідарності та страхування воєнних ризиків.

«Рухаємося вперед у реформах на шляху до ЄС і НАТО та в диджиталізації. Окремо звернув увагу на ветеранську політику й інтеграцію військових у соціально-економічне життя країни», – заявив Шмигаль.

Прем'єр також подякував Сполученим Штатам за підтримку відновлення України.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден призначив колишню міністерку торгівлі Пенні Пріцкер спеціальним представником із питань відновлення економіки України.

Зазначається, що нова посада свідчить про те, що адміністрація Байдена занепокоєна довгостроковим економічним виживанням України, попри війну з росією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: