fbpx
Сьогодні
08:20 22 Вер 2023

Новий пакет допомоги від США: деталі

Новий пакет військової допомоги Сполучених Штатів Америки для України вартістю 325 млн доларів включає ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, системи протиповітряної оборони Avenger, додаткові боєприпаси для HIMARS та низку іншого озброєння.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт Міноборони США

"Міністерство оборони США надсилає додатковий пакет безпекової допомоги для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони. Це пакет є сорок сьомим траншем, який адміністрація Байдена надасть Україні з запасів Міністерства оборони з серпня 2021 року", – йдеться на сайті

"Це все, щоб врятувати майбутнє свободи. Америка ніколи від цього не відступить", – заявив Байден.

Держсекретар США Ентоні Блінкен також заявив, що новий пакет військової допомоги має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ.

"Україна повернула собі більше половини території, захопленої Росією. Нова допомога, схвалена сьогодні, допоможе підтримати прогрес України та надати їй подальшого імпульсу", – зазначив він.

За словами Блінкена, пакет військової допомоги включає додаткові боєприпаси ППО, щоб допомогти зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку.

"Він також містить артилерійські боєприпаси та протитанкові засоби, а також касетні боєприпаси, які ще більше підвищать здатність України продовжувати контрнаступ проти російських сил", – додав держсекретар США.

Повідомляється, що до пакету допомоги увіййшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger.

Повідомляється, що цей пакет включає:

  • ракети AIM-9M для протиповітряної оборони;
  • додаткові боєприпаси для HIMARS;
  • системи протиповітряної оборони Avenger;
  • кулемети для боротьби з безпілотними авіаційними системами;
  • 155-мм артилерійські снаряди, включаючи DPICM (касетні);
  • 105-мм артилерійські снаряди;
  • ракети з оптичним відстеженням і проводовим наведенням (TOW);
  • протитанкові системи Javelin та AT-4;
  • понад 3 млн боєприпасів для стрілецької зброї;
  • 59 легких тактичних машин;
  • боєприпаси для знешкодження перешкод;
  • запасні частини, технічне обслуговування та інше польове обладнання.

"Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками і партнерами над наданням Україні можливостей для задоволення її нагальних потреб на полі бою і довгострокових потреб у безпековій допомозі", − наголосило оборонне відомство США.

Нагадаємо, учора пізно ввечері, 21 вересня, президент України Володимир Зеленський прибув до Білого дому, щоб провести зустріч і переговори з лідером Сполучених Штатів Джо Байденом.

Також президент Володимир Зеленський у рамках свого візиту до Вашингтона зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Ллойд Остін підтвердив, що США й надалі активно працюватимуть з Україною та своїми союзниками й партнерами, аби забезпечити українську армію всім необхідним для досягнення успіху на полі бою.

При цьому до нової допомоги не увійдуть армійські тактичні ракетні комплекси ATACMS, які б допомогли українським бійцям завдавати ударів по ворожих цілях на великій відстані.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: