fbpx
Сьогодні
14:53 05 Вер 2023

Рішення для перемоги: у Польщі "Українська бронетехніка" представила модифікацію бронемобіля "Новатор"

English version here

Українська Бронетехніка

На Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO у Польщі збройова компанія "Українська бронетехніка" представила нову модифікацію СБА "Новатор" – 10-місний бронеавтомобіль покращеної маневреності з посиленим протимінним захистом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук "Української бронетехніки".

У чому проблема?

Після повномасштабного вторгнення питання забезпечення підрозділів бронетехнікою досі є вкрай актуальним. Мова йде про тисячі одиниць, які необхідні для переозброєння та закриття поточних потреб батальйонів та бригад Сил оборони, що беруть участь у бойових діях.

Окрім того, для військових важливо мати бронетехніку, яка максимально захищає бійців під час влучання снаряда чи наїзду на міни.

У цьому допомагають країни-партнери, надаючи свою бронетехніку, але і в Україні збройові компанії розробляють та модернізують наявні вітчизняні бронемашини.

Яке рішення?

За словами генерального директора ТОВ "Українська бронетехніка" Владислава Бельбаса, нова версія бронеавтомобіля "Новатора" продовжує розвиток лінійки українських автомобілів.

Дослідний зразок машини, який представлений на збройному форумі в Кельце на півдні Польщі, відразу після виставки проходитиме державні випробовування.

Бронеавтомобіль Новатор

Українська Бронетехніка

Як це працює?

"10-місний бронеавтомобіль – це максимально актуалізована, оновлена з урахуванням вимог часу версія СБА "Новатор", який з 2018 року постачається Силам оборони України та на сьогодні пройшов випробовування як часом, так і, що важливо, боями", – зазначив Бельбас.

З його слів, ця модифікація розроблялася з урахуванням досвіду використання автомобіля різноманітними підрозділами в бойових умовах.

Серед головних новацій, втілених компанією:

  • покращена підвіска,
  • система керування, які забезпечують високу маневреність та підвищену прохідність.

"Машина зроблена на шасі Ford, яке широко використовують виробники бронетехніки. Головна проблема, яку доводиться долати, це збільшення максимального навантаження на базове шасі. У Fordа воно становить 8845 кг.

Українським конструкторам вдалося розв'язати цю проблему за допомогою використання для бронювання сучасної тоншої та твердішої броні та з допомогою модернізації підвіски. Такі рішення дозволили спроєктувати машину, яка відповідає вимогам сучасної війни", – зауважив Бельбас.

Бронеавтомобіль Новатор

Українська Бронетехніка

Також, за його словами, оновлена версія "Новатора" має посилений протимінний захист.

Окрім того, бронеавтомобіль здатний працювати в різних кліматичних умовах, незалежно від пори року, та на різних типах доріг, включаючи бездоріжжя.

Як і попередня версія, цей "Новатор" побудований за модульним принципом. Вона є фактично універсальною платформою, яка завдяки високому ступеню адаптації може використовуватися для виконання різноманітних бойових завдань та на яку можна інтегрувати різноманітне озброєння і бойові модулі.

Нагадаємо, що в Україну доставили першу партію 122-міліметрових осколково-фугасних артилерійських пострілів із повним зарядом, які виробляються у партнерстві з одним із боєприпасних холдингів Східної Європи.

Як писала Рубрика, волонтерська спільнота Frontline.Care разом з ілюстраторами запустила благодійний комікс "Кошмари": отримані від продажу кошти підуть на придбання чотирьох розвідувальних безпілотників "Мара".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: