fbpx
Сьогодні
13:22 21 Вер 2023

Експорт зерна: Україна та Польща домовилися знайти спільне рішення

Знайти рішення щодо експорту української агропродукції, яке врахує інтереси обох країн, домовилися Україна та Польща.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як повідомляють у відомстві, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський сьогодні провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Робертом Телусом.

Міністри провели обговорення ситуації, а також пропозиції України щодо її врегулювання. Очільники відомств двох країн домовились знайти рішення, яке враховує інтереси обох країн.

Сторони підтвердили тісні та конструктивні відносини, які ними багаторазово демонструвались та погодили, з урахуванням цього, виробити найближчим часом варіант взаємодії з питань експорту.

Що відбувається навколо експорту українського зерна до ЄС

Як відомо, Європейська комісія вирішила не продовжувати обмеження щодо української продукції, які мали тривати до 15 вересня.

Однак, це все одно не влаштувало Угорщину, Польщу та Словаччину. Вони втрьох оголосили, що попри рішення Єврокомісії односторонньо продовжують заборону на імпорт українського зерна.

Тож Україна подала позови до Світової організації торгівлі (СОТ) з вимогою провести консультації зі Словаччиною, Польщею та Угорщиною.

Своєю чергою, речник польського уряду Пйотр Мюллер заявив, що попри ці позови, його країна не змінить позиції щодо ембарго на українську агропродукцію.

А президент Польщі Анджей Дуда порівняв Україну з потопаючим, який хапається за все і може потягнути за собою на глибину інших.

Володимир Зеленський різко відреагував на цю заяву, після чого Міністерство закордонних справ Польщі викликало українського посла Василя Зварича.

В українському МЗС закликали після цього закликали Польщу відкинути емоції заради конструктиву.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: