fbpx
Сьогодні
18:48 18 Вер 2023

Польща, Угорщина та Словаччина відмовляються брати участь у роботі платформи щодо українського зерна: яка причина

English version here

Після заяви України про намір подати позов до Світової організації торгівлі (СОТ) проти Угорщини, Польщі та Словаччини, ці три країни ЄС не братимуть участі в роботі платформи щодо українського зерна.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на PAP.

Видання повідомляє, що згідно з пропозицією Києва, Міністерство економіки України самостійно ухвалюватиме рішення щодо видачі дозволів на експорт зерна в ЄС, зокрема в прикордонні з Україною країни, навіть у тих випадках, коли держави будуть проти видачі такого документа.

Дозволи на експорт українського зерна будуть узгоджуватися з країнами ЄС і Єврокомісією, але незалежно від результатів консультацій остаточне рішення залишатиметься за Києвом.

Джерело видання в ЄС заявило, що після заяви України про порушення справи проти Польщі, Угорщини та Словаччини у Світовій організації торгівлі (СОТ) країни відмовилися брати участь у роботі платформи щодо українського зерна в Брюсселі.

"Польща, Угорщина і Словаччина відмовляються від участі в роботі платформи через процедурну розсудливість і той факт, що Україна може використати інформацію, надану в рамках координаційної платформи, проти цих трьох країн у розглядах у СОТ", – сказало джерело в ЄС.

Постійний представник Польщі при ЄС Анджей Садос заявив, що Польща обговорюватиме на Раді питання, що стосуються майбутнього спільної сільськогосподарської політики 27 країн ЄС.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 15 вересня, Єврокомісія скасувала обмеження щодо імпорту українського зерна.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: