fbpx
Сьогодні
15:55 15 Вер 2023

На рішення щодо Taurus для України Німеччині треба ще "один-два тижні", - Пісторіус

English version here

Фото: З відкритих джерел

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що Німеччині потрібно ще один-два тижні, щоб зважити рішення про передачу Україні крилатих ракет Taurus.

Його слова наводить Tagesschau, цитує Рубрика.

Пісторіус прокоментував можливе рішення про надання Україні ракет Taurus на Вестфальській конференції з питань миру, що проходить у Мюнстері.

"Якщо на прийняття рішення піде ще тиждень-два, то так має бути… Німеччина має проявити високий рівень обережності, навіть якщо нашим українським друзям це складно зрозуміти", – сказав міністр оборони.

Нагадаємо, цього тижня депутати німецького Бундестагу від "світлофорної коаліції" написали листа до канцлера Олафа Шольца та міністра оборони Бориса Пісторіуса, у якому, зокрема, вимагають передати Україні далекобійні ракети Taurus.

Також у Бундестазі заявили, що є тільки одна людина, яка блокує постачання Taurus Україні – це Шольц.

Ракети Taurus

Ця авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей.

Далекобійні ракети Taurus. Фото: Вікіпедія

Taurus – німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які вже успішно використовуються ЗСУ. Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета вважається ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери або склади боєприпасів.

Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Як пише "Мілітарний", крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Нагадаємо, 27 травня Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просить надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. Президент України Володимир Зеленський спілкувався на цю тему з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Як раніше повідомляла Рубрика, німецькі політики поступово змінюють свою точку зору, щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus. 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: