fbpx
Сьогодні
15:57 19 Вер 2023

Координаторка ООН: російська атака дронів по складу у Львові знищила 300 тонн гуманітарної допомоги

Фото: ДСНС

Російський удар безпілотниками по Львову, внаслідок якого сталися влучання у склади та виникли пожежі, знищив 300 тонн гуманітарної допомоги.

Дії рф засудила гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун, написавши про це у своїй заяві.

"Я найрішучіше засуджую російський удар, унаслідок якого сьогодні вранці було зруйновано склад неурядової організації "Карітас-Спес" у Львові, на заході України. Цей важливий гуманітарний об'єкт, де було близько 300 тонн гуманітарної допомоги, вигорів вщент", – зазначила представниця ООН.

Браун підкреслила, що впродовж року удари по гуманітарних об'єктах посилились, що впливає на тих, хто вже потерпає від жахливих наслідків війни.

Координаторка ООН також нагадала, що гуманітарні співробітники, установи та активи захищені міжнародним гуманітарним правом, а удари по них суворо заборонені.

Що відомо про нічну атаку безпілотниками Львова

Під ранок у Львові пролунали вибухи, внаслідок чого на промисловому складі виникла пожежа: з-під завалів дістали жінку та чоловіка.

У результаті російської атаки "Шахедами" Львова сили протиповітряної оборони знищили 15 ворожих дронів.

Як писала Рубрика, окупаційні війська здійснили масовані удари по Україні, запустивши 30 ударних безпілотників та балістичну ракету: українська протиповітряна оборона доволі успішно відбила цю третю поспіль нічну атаку країни-агресорки, збивши при цьому 27 дронів-камікадзе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: