fbpx
Сьогодні
14:59 18 Вер 2023

Тіло ексголови Херсонської ОВА знайшли біля гаражів: поліція розслідує самогубство

Фото: Голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута

У Києві біля гаражів знайшли тіло колишнього очільника Херсонської обласної військової адміністрації Геннадія Лагути. Цьому передувало повідомлення його дружини про зникнення.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на коментар начальниці відділу комунікації поліції Києва Юлії Гірдвіліс.

За її словами, 13 вересня до Солом'янського відділку поліції звернулася жінка з повідомленням про зникнення свого чоловіка — мешканця Херсонщини, колишнього посадовця. Згодом 16 вересня його тіло знайшли в Солом'янському районі біля гаражів.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею 115 (умисне вбивство) з додатковою кваліфікацією "самогубство". Зараз триває досудове розслідування. Слідчі опитують свідків, триває збір доказів.

Раніше херсонське видання "Мост" писало, що Лагута помер в одній із київських лікарень у ніч проти 17 вересня.

В ОВА зазначили, що він пішов із життя "передчасно", не уточнивши причину смерті.

Довідка

Геннадій Лагута народився 10 серпня 1974 році в Бердянську (Запорізька область). У Херсон потрапив наприкінці 90-х років. Обласну адміністрацію очолював із жовтня 2021 року до липня 2022-го, а до цього був заступником голови Херсонської обласної ради від партії міського голови Херсона Ігоря Колихаєва «Нам тут жити».

У лютому 2023-го Лагуті вручили підозру в підробленні документів та шахрайстві. Слідство стверджувало, що в розпал повномасштабного вторгнення росії посадовець попросив у місцевої підприємиці безплатно надати йому позашляховик "для службових цілей", але згодом незаконно приватизував автівку й продав.

Лагуті загрожувало до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна за двома статтями Кримінального кодексу: підроблення документів (ч. 3 ст. 358) та шахрайство (ч. 4 ст. 190).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: