fbpx
Сьогодні
14:19 14 Вер 2023

З лівобережжя Херсонщини вдалося повернути ще 11 дітей, наймолодшій - три роки

English version here

Фото: Аndrei310/Depositphotos

З тимчасово окупованого лівого берега Херсонської області повернули 11 дітей, із них наймолодшій дівчинці всього три роки.

Про це інформує у Телеграмі Херсонська ОВА, пише Рубрика.

"Одинадцятеро дітей з Херсонщини – знову вдома. Їх вдалося повернути на підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області", зазначили в дописі.

Там уточнюють, що серед дітлахів є двоє позбавлені батьківського піклування, інші дев'ятеро – мають батьків. Наймолодшій дівчинці лише три роки.

В ОВА додали, що цьому передувала напружена робота організації Save Ukraine, Офісу уповноваженого ВР з прав людини, Мінреінтеграції, БО "Українська мережа за права дитини", органів опіки та піклування, служб у справах дітей.

За даними військової адміністрації, з початку цього року на підконтрольну територію повернули 112 юних жителів Херсонщини.

Нагадаємо, уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець під час конференції до Міжнародного дня захисту дітей "UA: Війна. Недоспівана колискова" заявив, що ніхто не знає, скільки дітей насправді викрали росіяни з України.

"Скільки дітей насправді викрали росіяни (з України – ред.), де вони зараз знаходяться, що з ними відбувається – не знає ніхто", – уточнив він. За його словами, в той час, коли одна з країн вбиває відкрито дітей на території іншої країни – ми чуємо понад дев'ять років про "глибоке занепокоєння", наголосив він.

Нещодавно Рубрика писала, що на підконтрольну Україну вдалося забрати ще 13 українських дітей з окупованих частин Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

А 13 вересня повернули додому ще трьох українських дітей, які перебували в росії та на тимчасово окупованих територіях України.

Що відомо про депортацію українських дітей

За офіційними даними української влади, станом на 31 серпня 2023 року, з 24 лютого 2022 року з України до росії депортували 19 546 дітей.

Повернути в Україну поки що вдалося 386 дітей.

Як писала Рубрика, влада України наразі зафіксувала перебування наших дітей, викрадених рф, у 57 регіонах росії.

Нагадаємо, що призначена Кремлем уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова 31 липня підтвердила, що з початку війни окупанти вивезли до рф близько 4,8 мільйона українців. Серед них було понад 700 тисяч дітей, які нібито не мали батьків.

Також відмітимо, що після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт російської омбудсменки Марії Львової-Бєлової влада рф змінила тактику депортації українських дітей.

Представники рф почали використовувати в офіційних документах нові визначення, щоб ніхто не зміг звинуватити їх у викраденні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: