fbpx
Сьогодні
Фото 09:58 17 Вер 2023

До Всесвітнього дня прибирання у столиці відбулись десятки толок: як працює це рішення

English version here

Фото: Телеграм / Міндовкілля

У Києві з нагоди Всесвітнього Дня прибирання провели масштабну толоку на понад 20 локаціях

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук КО "Київзеленбуд", Телеграм Міндовкілля.

У чому проблема?

Толока впродовж віків, навіть тисячоліть, ще до того, як Україна почала називатися Україною, об'єднувала людей. Толока була магнітом соціальної єдності. Люди збиралися гуртом, щоб допомогти одне одному в якійсь біді — будь-яка навала, війна, стихійне лихо чи просто блискавка потрапила у стріху й зруйнувала помешкання.

У сучасній культурі слово "толока" вживають на позначення якихось громадських чи масових проєктів. Переважно вони присвячені спільному прибиранню чи покращенню благоустрою. 

Окремим феноменом сучасної толоки став Всесвітній день прибирання, амбасадором якого є організація Let`s do it Ukraine.

Масштабні прибиральні толоки проходять фактично у всіх населених пунктах України, до них долучаються знаменитості та лідери думок. Ті, хто не може бути присутнім фізично, може організувати власне цифрове прибирання.

"У цей важкий час ми маємо бути особливо згуртованими, демонструючи ворогові наскільки важко зламати моральний дух українців. Міська влада вдячна усім, хто долучився сьогодні до роботи", раніше зазначав заступник голова КМДА Петро Пантелеєв.

Яке рішення?

КО "Київзеленбуд" долучився до масового прибирання та провів масштабну толоку на понад 20 локаціях.

Толока Київ

Фото: КО "Київзеленбуд"

Як це працює?

Як розповідають, толоки відбулися у кожному районі Києва та на територіях ЛПГ, де це дозволено.

Як зазначають орагнізатори цієї широкомасштабної програми, Всесвітній день прибирання об'єднує мільйони волонтерів, уряди та організації в майже 200 країнах.

Толока Київ

Фото: КО "Київзеленбуд"

Це роблять для того, щоб подолати глобальну кризу неправильного управління відходами та допомогти створити новий, більш стійкий світ.

Толока Київ

Фото: КО "Київзеленбуд"

Толока Київ

Фото: КО "Київзеленбуд"

Толока Київ

Фото: КО "Київзеленбуд"

Окрім того, як повідомили у Міндовкіллі, такі акції сьогодні об'єднали понад 70 млн людей у 191 країні світу. Україна вже шостий рік поспіль доєднується до цієї ініціативи.

Толока Київ

Фото: Телеграм / Міндовкілля

Перший заступник Міністра Олександр Краснолуцький, заступники Міністра Вікторія Киреєва та Сергій Власенко разом з фахівцями Міндовкілля, Всеукраїнським молодіжним рухом Let's do it, Ukraine та небайдужими громадянами сьогодні поприбирали на одній з локацій у столиці.

Толока Київ

Фото: Телеграм / Міндовкілля

"Маємо спільно формувати культуру чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання. Прямуємо разом до чистого європейського майбутнього", підкреслили у відомстві.

Як писала Рубрика, попри те, що війна триває, про відбудову понищеного слід говорити вже. Що робити, щоб нові міста були сталими та "зеленими"? Наша стаття: "Екологічна відбудова міста: які кроки робить держава" розповідає про містобудівну реформу, нові інвестиції та залучення громадськості до обговорень нових проєктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: