fbpx
Сьогодні
Відео 22:59 23 Лип 2023

рф модернізує деякі види ракет, - ГУР

Фото: З відкритих джерел

російська федерація модернізує деякі види ракет, зокрема Х-22 й "Онікс", і відновила використання комплексів "Бастіон".

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, пише Рубрика.

"У росіян є дефіцит високоточних ракет, які були у них перед початком війни. Якщо минулого року вони могли за один удар використовувати від 80 до 110 крилатих ракет одного типу, наприклад, Х-101, то зараз такої можливості вони не мають", – сказав Скібіцький, коментуючи використання Росією різноманітних ракет під час останніх обстрілів України.

Ще одним фактором розширення росіянами використаних боєприпасів Скібіцький назвав той факт, що їм вдалося модернізувати частину наявного озброєння.

"Крім того, ми чітко знаємо, що були проведені заходи з модернізації деяких видів ракет. Та ж сама Х-22, по суті, стала вже Х-32. Володіє Головне управління розвідки і інформацією про заходи, які здійснювала РФ з модернізації тих же самих "Оніксів"", – зазначив представник ГУР.

Він підкреслив, що "Онікс" – протикорабельна ракета, яка призначена для інших цілей. Восени ними вже обстрілювали Миколаївську, Одеську та Херсонську області, і тоді було зафіксовано багато невлучань.

"А після модернізації вони знову відновили застосування комплексів "Бал", "Бастіон". "Бастіон" – це ракета "Онікс", яка застосовується, знову ж таки, проти цивільних об'єктів", – зауважив Скібіцький.

Довідка

Як повідомлялося, за даними оперативного командування "Південь", під час ракетної атаки вночі 23 липня ворог вдарив по Одещині щонайменше п'ятьма видами ракет всіх видів базування: "Калібри", "Онікси", Х-22 та "Іскандер-К", а також застосував балістичні "Іскандер-М".

Зауважимо, що росія атакує Україну невибірковою зброєю. Зокрема, окупанти спеціально використовували неточні ракети для атаки на Одесу.

Як повідомило Міністерство оборони, ракета Х-22 має 50%-ву ймовірність ураження цілі з відхиленням у 300 метрів.

"Фактично це означає, що навіть якщо ракети Х-22 були націлені на військові або інші об'єкти інфраструктури в Одесі вчора ввечері, вони могли влучити в них лише випадково. Ті, хто віддавав наказ і запускав їх, прекрасно це розуміли", – йдеться в повідомленні.

У Міноборони заявили, що це воєнний злочин, і винні будуть притягнуті до відповідальності.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: