fbpx
Сьогодні
15:21 15 Сер 2023

Офіс Президента: ракети Х-101, якими росія атакувала вночі країну, мали у собі близько 30 іноземних мікросхем

English version here

Фото: З відкритих джерел

Ракети Х-101, які російська армія запустила по українських регіонах 15 серпня, були випущені у квітні цього року й у них містилися приблизно 3 десятки іноземних мікросхем.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Офісу президента Андрія Єрмака.

"Цієї ночі росіяни обстріляли Україну, зокрема, ракетами Х-101. Ці ракети були виготовлені росіянами цього року. В Х-101, що були випущені у квітні, є приблизно 30 іноземних мікросхем", зазначив очільник ОП.

Єрмак також додав, що наразі Україна збирає інформацію про іноземні деталі у російських ракетах і регулярно комунікує з цього приводу з партнерами.

Керівник Офісу Президента вказав, що уряди партнерів своєю чергою працюють з виробниками й постачальниками мікросхем.

"Вже було запроваджено обмеження, але санкції потрібно посилювати, щоб Росія не могла отримувати критичні компоненти та виготовляти ракети. Група Макфола-Єрмака надає відповідні пропозиції", резюмував голова ОП.

Нагадаємо, що війна рф проти України вже стала найбільш технологічно місткою в історії, саме тому так необхідні санкції та інші рішення для послаблення військового й економічного потенціалу агресора.

Що відомо про нічну ракетну атаку рф по Україні

Як писала Рубрика, уночі, 15 серпня, російська окупанти вдарили крилатими ракетами, які запустили з бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря: спочатку атакували Дніпро, а вже ближче до п'ятої ранку почали лунати числені вибухи на заході України.

Ворог у ніч на 15 серпня атакував Львів, Хмельниччину, Луцьк, Коломию та Дніпро.

Так, у Луцьку під час масованої ракетної атаки окупанти влучили у промислове підприємство, повідомили про 3 загиблих.

Окрім того, у Львові під час масштабної повітряної тривоги пролунали вибухи, російські загарбники влучили у житлові будинки та двір дитячого садка.

Унаслідок ракетної російської атаки отримали поранення 15 людей, з них щонайменше одна дитина, також 40 будинків зазнали руйнувань.

До того ж, під ранок 15 серпня російські окупанти завдали ракетного удару по Черкаській області:є руйнування, частина міста Сміла лишилась без води.

Також ворожі ракети влучили у підприємство та спортивний об'єкт у Дніпрі, відомо про постраждалих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: