fbpx
Сьогодні
15:14 15 Вер 2023

Зеленський провів зустріч з прокурором Міжнародного кримінального суду

Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Сьогодні, 15 вересня, президент Володимир Зеленський  зустрівся із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

Про це глава держави повідомив у Фейсбуці, пише Рубрика.

"Співпраця нашої держави, усіх наших правоохоронних інституцій, Офісу Генерального прокурора з Міжнародним кримінальним судом – абсолютно системна та наближає реальну відповідальність за російські воєнні злочини. Вже є перший чіткий результат – історичний ордер на арешт Путіна. Будуть і всі інші справедливі результати", – зазначив Зеленський.

Зауважимо, що МКС з березня 2022 року проводить незалежне розслідування російських воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Довідка

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд відкрив свій офіс у Києві вранці 14 вересня.

До польового приміщення суду переміститься штат МКС, який працює в Україні з травня 2023 на ротаційній основі.

"Сьогодні зроблено іще один крок для подальшого зміцнення нашого партнерства з МКС: в Україні відкрився так званий польовий офіс МКС. Це найбільше представництво МКС за межами Гааги", – зазначив Костін.

Очільник Генпрокуратури додав, що робота новоствореного польового Офісу МКС підвищить ефективність та оперативність реагування на воєнні злочини росії.

Головним напрямком роботи офісу МКС у Києві буде розслідування справ, що перебувають на розгляді Суду від початку збройної агресії рф проти України у 2014 році.

На брифінгу був присутній прокурор МКС Карім Хан, який зазначив, що закон має бути на передовій. Він зазначив, що співпраця України та Міжнародного кримінального суду є повноцінним партнерством.

Прокурор МКС підкреслив, що офіс зосереджується на розслідуванні всіх доказів воєнних злочинів росіян. Водночас Карім Хан не уточнив, скільки саме слідчих буде працювати в офісі МКС, аргументувавши це питаннями безпеки.

Нагадаємо, що першим у цілій низці ухвал, які визнаватимуть порушення російською федерацією міжнародного права, може стати рішення Міжнародного суду ООН у справі "Україна проти Росії".

Як писала Рубрика, Міжнародний кримінальний суд почав розслідування підриву росіянами Каховської ГЕС. Представники МКС відвідали Херсонську область.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: